‘Crasusula’ denilince birçok kişi için bir şey ifade etmeyen ancak ‘para çiçeği’ denilince hemen hemen herkesin gözünde canlanan bu bitki, manevi değeri oldukça yüksek olan bir bitkidir. Literatürde ‘Pachira çiçeği’ olarak da geçen crassula bitkisi, geçmiş dönemlerden bu yana birçok batıl inancın başrolünde karşımıza çıkmaktadır.

Kişilerin birbirlerine en çok hediye ettikleri bitkiler arasında yer alan crassula, zarif bir görünüme sahiptir. Arama motorlarına da sık sık konu olan bu bitki, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, crassula bitkisinin özellikleri nelerdir? Crassula bitkisi neyi temsil eder? İşte crassula bitkisine dair tüm merak edilenler…

Konya’da çiftçinin yüzü güldü! Dekarda 1 ton buğday elde edildi Konya’da çiftçinin yüzü güldü! Dekarda 1 ton buğday elde edildi

CRASSULA BİTKİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Crassula bitkisinin yani para çiçeğinin özellikleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle bir yakınının evi veyahut da iş yeri için para çiçeği hediye etmek isteyen birçok kişi, bu bitkinin özelliklerini öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Crassula bitkisi, süt bitkileri kategorisinde yer alan bir bitkidir. Bu bitkinin fazlaca büyüyemediği bilinir. Ancak süs bitkisi değil de ağaç formuna dönüşebilen crassula türünün boyunun 15 metreye kadar ulaşabildiği de görülmektedir.

Crassula bitkisi 12 ay boyunca yapraklarını koruyabilmektedir. Bitkinin beyaz veyahut da pembe renkli çiçekleri bulunmaktadır. Ek olarak bu bitki ile ilgili en şaşırtıcı özellik, bitkinin gece saatlerinde çiçek açıyor olmasıdır.

CRASSULA BİTKİSİNİN ANLAMI NEDİR?

Sukulent familyasına ait olan crassula bitkisi, geçmiş dönemlerden bu yana pek çok batıl inanca konu olmaya devam etmektedir. Çiçeğin bolluk ve bereketin yanı sıra iyi şansı temsil ettiğine de inanılmaktadır.

CRASSULA BİTKİSİNİN BAKIMI

Crassula bitkisi genellikle kapalı ortamlar için tercih edilen bir bitkidir. Bu bitkinin bakımının iyi bir şekilde yapılması halinde senelerce aynı ortamda kalma gibi bir özelliği bulunmaktadır.

Crassula bitkisinin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saksı seçimidir. Bitkinin tam bir gelişim gösterebilmesi için mutlaka kilden veyahut seramikten yapılmış saksıların içlerinde bulunması gerekir. Yanı sıra saksının özellikle taban kısmının geniş olması da gerekir. Bu sayede bitkinin kökleri rahat hareket edebilecektir.

Crassula bitkisi, bulunduğu ortamın güneşli olmasından hoşlanır ancak bitki doğrudan güneşe maruz bırakılmamalıdır. Bu bitki için en uygun ortam yarı gölge olan noktalardır.

Her bitkide olduğu gibi crassula bitkisinde de sulamanın büyük bir öneme sahip olduğu bilinir. Bitki nemden hoşlanan bir yapıya sahiptir. Bu neden ile crassula bitkisine toprağı henüz kurumdan su verilmesi, suyun da bitkinin köklerine doğru dökülmesi tavsiye edilmektedir.

CRASSULA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Crassula bitkisi ile ilgili olarak pek çok hikaye mevcuttur. Genel olarak maneviyatı yüksek olduğuna inanılan bu bitki, evinde bulunduğu kişiye bolluk ve bereket getirir. Bu bitkinin bakımını doğru bir şekilde yapan ve bitki ile ilgilenirken dua eden kişilerin kısa süre içerisinde hem maddi hem de manevi açıdan feraha kavuşacaklarına inanılmaktadır.

Dünya genelinde yaşam alanları kapsamında en çok uygulanan felsefelerden olan Feng Shui felsefesinde de yeri olan crassula bitkisinin pozitif bir enerji yaydığına inanılmaktadır. Ancak felsefede yeri olan crassula bitkisi 5 veyahut da 6 yapraklıdır. Bitkinin nadir de olsa 7 yapraklı versiyonları bulunmaktadır. Ancak 7 yapraklı crassula bitkisinin kişiye şanstan çok uğursuzluk getireceğine inanılmaktadır.

Bulunduğu ortamın havasını değiştirme gibi bir faydası da bulunan crassula bitkisinin özellikle rutubetin fazlaca olduğu noktalarda konumlandırılması tavsiye edilmektedir.