SADETTİN İNAN / Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yem fabrikasıyla ilgili sözünü tutmadığı ortaya çıktı. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Erzurum’da yaptırılacak yem fabrikası için belediyeden arsa tahsis edilerek, ihalesi yapılırken, bu ihalenin sonradan sessiz sedasız iptal edildiği gün yüzüne çıktı.

Tarım Kredi'de Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten araç kiralanmış! Tarım Kredi'de Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten araç kiralanmış!

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE ERZURUMLULARA SÖZ VERİLMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erzurum’da yaptığı mitingde halka Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yaptırılacak 250 milyon liralık yem fabrikası sözü vermişti. Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti: “Erzurum ve civar illerimizin karma yem ihtiyacını karşılamak için Tarım Kredinin yapacağı, 250 milyon liralık yatırımla yılda 50 bin ton üretim yapacak fabrikanın inşasına başladık”  

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hiçbir bilgi vermeden bu yatırımdan vazgeçtiği ortaya çıkarken, belediyeden tahsis edilen arazinin de geri iade edildiği kaydediliyor.

ERZURUM TEŞKİLATI TARIM KREDİ'NİN FABRİKA YATIRIMINDAN VAZGEÇTİĞİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETTİ!

Ak Parti’nin 30 Temmuz’da yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, Erzurum teşkilatından katılan partililer, yem fabrikası ile ilgili yatırımın yapılmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği kaydediliyor. Erdoğan’ın bu duruma tepki göstererek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan ‘nedir bu durum?’ diyerek bilgi istediği ancak Bakan Yumaklı’nın kendisinin de haberinin olmadığı şeklinde cevap verdiği ifade ediliyor. Erdoğan’ın bu cevap üzerine ‘Nasıl haberin olmaz’ diyerek Yumaklı’dan yem fabrikası yatırımı ile ilgili sürecin takip edilmesini istediği dile getiriliyor.

FABRİKA YATIRIMINI BÖLGEDEKİ YEM FABRİKALARI İSTEMEDİ! 

İddialara göre Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın bölgedeki siyasi bağlantıları kuvvetli özel yem fabrikasının bölgede yeni bir yem fabrikası istememesinden dolayı yatırımdan vazgeçtiği kaydedilirken, Aydın’ın yatırımdan vazgeçildiğine dair bilgiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşmaması dikkat çekti.