Elbistaninsesi.com'un haberine göre, Elbistan'da 2024 yılı şeker pancarı alım kampanyası başlarken, çiftçinin hasat ettiği pancarlar Mutlucan Elbistan Şeker Fabrikasına getirilerek işleniyor. Bu yıl 400 bin ton pancar işlenmesi beklenen Mutlucan Elbistan Şeker Fabrikası’nda pancar çiftçisine kotalarının yüzde 12,5 oranında bedelsiz küspe veriliyor. Kalan küspe de fabrika tarafından piyasaya satılıyor.

Güncel et kesim fiyatları açıklandı: Vatandaş et tüketemiyor, üretici para kazanamıyor! Güncel et kesim fiyatları açıklandı: Vatandaş et tüketemiyor, üretici para kazanamıyor!

Mutlucan Elbistan Şeker Fabrikası, geçtiğimiz günlerde piyasaya satılan küspenin ton fiyatını 650 TL olarak açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra fiyatlarda artışa gidildi ve küspenin satış rakamı 800 TL oldu.

Küspe fiyatına zam yapılması, hayvancılıkla uğraşmayan pancar çiftçisini sevindirdi. Ancak, bölgede besicilik yapanlar ise, zamma tepki gösterdi. Yaş küspenin, hayvancılıktaki en önemli yem olduğunu belirten üreticiler, “Küspedeki yüzde 25’e yakın fiyat artışı nedeniyle zor durumda kaldık. Üretici olarak zaten diğer kalemlere yetişemiyorduk. Sezon başlar başlamaz yapılan bu zam bizim açımızdan kabul edilebilirlikten çok uzak. Fabrika yönetimini, binlerce kişinin ekmek kapısı olan ve Elbistan ekonomisine katkı sunan bir sektörün şartlarını zorlayacak bu zam kararını bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz” diye konuştular.