TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ithal gübreli hayvanların münferit bir olay olduğu ve yaygın bir durum olmadığını belirterek, ithal hayvanda yaşanan gübre vurgununun üstü örtülmeye çalışılmıştı. Ancak bugün Uruguay’dan ithal edilen hayvanların üreticinin bütün tepkisine rağmen aşırı gübreli bir şekilde gelmesi, gübre vurgununun aynen devam ettiğini gözler önüne serdi.  

İSKENDERUN LİMANINA URUGUAY'DAN GELEN İKİ GEMİ YANAŞTI!

İskenderun limanına bugün Uruguay'dan gelen iki gemi yanaşırken, gemilerden birisi Al Mahmoud’a diğeri de Hijazi'ye aitti. Al Mahmoud'a ait gemideki besilik hayvanlar üreticiye temiz bir şekilde teslim edilirken, Hijazi'ye ait gemideki hayvanlar daha önceki gelen hayvanlar gibi üzeri 20-25 kg gübreli bir şekilde teslim edildi. Aynı bölgeden gelen iki farklı gemideki hayvanların bu şekilde farklı olması Hijazi firmasının kasıtlı ithalatını ortaya koyarken, Et ve Süt Kurumu'nun bu firma ile ilgili bir işlem yapmaması dikkat çekiyor.  

ESK SÖZDE ZARARIN KARŞILANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI!

ESK, Hijazi firmasının daha önce getirdiği üzeri gübreli hayvanlardan kaynaklanan zararın karşılanacağını ve bunun için bir çalışma başlattığını duyurmasına rağmen yaklaşık bir aydır konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Zararın karşılanması yönünde başlatıldığı söylenen çalışmadan bir sonuç çıkmazken, halen aynı firmanın üzeri gübreli hayvan ithalatına devam etmesi, gübreli hayvan ithalatının kasıtlı bir şekilde yapıldığını net bir şekilde gözler önüne serdi.

ESK GÜBRE VURGUNUNU BÖYLE GİZLEMEYE ÇALIŞMIŞTI!

ESK, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada; Bazı sosyal medya hesaplarında, uzun gemi taşımacılığından etkilenmiş hayvanların görüntüleri paylaşılarak münferiden karşılaşılan kirli hayvan görüntüleri yaygın hadiselermiş gibi kamuoyuna lanse edilmekte, Et ve Süt Kurumunun gerçekleştirdiği besilik ithalatı ile ilgili haksız değerlendirmelerde bulunulmaktadır” denilmişti. ESK, bugün aynı ülkeden gelen iki gemiden indirilen hayvanların birisi temiz gelirken diğerinin gübreli gelmesi konusunda üreticiye nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor. 

TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı! TÜSEDAD: Ağustos ayında yem fiyatları artmayınca süt maliyeti de artmadı!