TARIMDAN HABER ÖZEL / UKON haftalık kesim fiyatlarını yayınlarken, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de 1 Temmuz’a ait kesim fiyatlarını yayınladı. UKON ve Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yayınlanan kesim fiyatları, et fiyatlarının genel seyri hakkında da bilgi veriyor.

KESİM FİYATLARI ORTALAMA 11 İLE 21 LİRA ARTTI!

1 Temmuz itibariyle dana, inek, düve ve kuzu kesim fiyatları arttı. Karkas kesim fiyatlarına bir önceki haftaya göre ortalama 11 ile 21 lira arasında artış oldu.

EN YÜKSEK ARTIŞ KUZU KESİM FİYATINDA YAŞANDI!

Kesim fiyatlarında en yüksek artış kuzu karkas fiyatlarında oldu. Kuzu karkas kesim fiyatı bir hafta içinde 21 lira yükselerek, 403,75 lira oldu. Kuzu kesim fiyatları, 400 lira bandına dayanırken bir süre bu fiyatın üzerine çıkmakta zorlanmıştı. Ancak güncel kesim fiyatlarında kuzu kesim fiyatının 400 lira psikolojik sınırını geçmesi dikkat çekti.

GÜNCEL DANA, DÜVE VE İNEK KESİM FİYATLARI

ESK besiciden aldığı parayı gecelik repoya mı yatırıyor? ESK besiciden aldığı parayı gecelik repoya mı yatırıyor?

Diğer yandan dana kesim fiyatı 12,5 lira, inek kesim fiyatı 11 lira ve düve kesim fiyatı da 15 lira yükseldi.

Dana karkas kesim fiyatı 325 liradan 337,50 liraya, inek kesim fiyatı 285 liradan 296,25 liraya ve düve kesim fiyatı da 312,50 liradan 327,50 liraya çıktı.

KESİM FİYATLARI YOĞUN İTHALATA RAĞMEN YÜKSELİYOR!

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan yoğun ithalata rağmen kesim fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi, ülke hayvancılığında yaşanan büyük sıkıntıyı gözler önüne seriyor.