TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve Süt Kurumu, kasaplık hayvan ithalatına Kasım ayına kadar ara verirken, karkas et ithalatını ise aralıksız sürdürüyor. Kesim fiyatları ve et tüketiminin azalmasından dolayı piyasada büyük bir durgunluk yaşanırken, ESK’nın karkas et ithalatına devam etmesi yerli üretime büyük bir darbe vuruyor.

Et ve Süt Kurum son bir hafta içinde Avrupa’dan 51 tır karkas et ithalatı yaptı. Tır başı ortalama 20 ton gelirken, 51 tır 1000 ton karkas et ithalatı anlamına geliyor. İthal edilen etler, marketlere ve belli et firmalarına satıldığı kaydediliyor. ESK’nın bir önceki hafta da yaklaşık 25 tır et ithalat ettiği dile getirilirken, son iki hafta içinde ithal edilen karkas et miktarının 1500 tonu geçtiği ifade ediliyor.

BESİCİLER ÜRETİMDEN ÇEKİLİYOR

Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları… Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? Güncel canlı hayvan fiyatları…

Yapılan ithalatlar, piyasadaki büyük belirsizlikler ve canlı hayvan fiyatlarının çok yükselmesinden dolayı besiciler üretimden çekiliyor. Hem et tüketiminin düşmesi hem de yapılan ithalattan dolayı piyasada da büyük bir durgunluk yaşanırken, yerli üretici de iş yapamaz hale geldi.

RANTI KAYBETMEK İSTEMİYORLAR!

Piyasadaki durgunluğa rağmen ESK’nın ithalatı devam ettirmesi dikkat çekerken, ülkenin ihtiyacı olmadığı halde ithalatın ranttan dolayı devam ettiği vurgulanıyor.