Hayvancılığın geldiği noktayı özetleyen bir haber daha geldi. Emeğinin karşılığını alamayan hayvan üreticisi bu sefer de ek gelir olarak gübre satışına başladı. Milliyet'in haberine göre, Malatya'da yaylada küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler, artan talep sonucunda gübre satışına başladı. Üreticiler, bu talepten yararlanarak ek gelir elde etmeye başladı.

TMO, 2024 dönemi çeltik alım fiyatlarını duyurdu TMO, 2024 dönemi çeltik alım fiyatlarını duyurdu

Hali hazırda Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bürücek yaylasında hayvan yetiştiriciliği yapan Adem Baştürk, çiçekçilerden aldıkları yoğun talepler üzerine ek olarak gübre satışı da yapmaya başladı.

Malatya'dan alıcı bulduklarını ve torbasını 50 TL'den sattıklarını dile getiren Baştürk, kışın ise bir traktörünün 2 bin TL'ye satıldığını söyledi.

EK GELİRLE HAYVAN ÜRETİMİNİ SÜRDÜRÜYORUM

Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Baştürk, hayvancılığa devam etmesinde önemli bir etkenin gübre satışı olduğunu vurguladı. Özellikle küçükbaş hayvan gübresinin çiçek yetiştiriciliğinde oldukça verimli olduğunu  ve bu anlamda talebin de çok olduğunu söyleyen Baştürk, gübre satışından elde ettikleri ek gelirle hayvan üretimini sürdürebildiğini dile getirdi.