Et ve Süt Kurumu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"İyi Parti Milletvekili Sayın Lütfü Türkkan, 7 Nisan 2020 tarihinde İnfaz Düzenlemesi ile ilgili olarak TBMM’de gerçekleştirilen görüşmelerde yaptığı konuşmada,” Et ve Süt Kurumunun depolarındaki etlerin bekletildiği ve çürüdüğüne dair” kamuoyunu yanıltıcı iddialarda bulunmuştur.

Depolarımızda uygun koşullarda muhafaza edilen çürümeye terk edildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve Kurumumuza yapılan çirkin bir iftiradır. 

Ankara’da sığır, koyun, manda sayısı düştü ördek sayısı arttı! Ankara’da sığır, koyun, manda sayısı düştü ördek sayısı arttı!

Kurumumuz 1952’den bugüne sağlıklı, güvenli, kaliteli ve ekonomik ürün çeşitlerini Et ve Balık Kurumu markası ile tüketicilerine ulaştırmaktadır. 

Et ve Süt Kurumu, üreticileri korumak amacıyla hayvanlarını satın almakta, depolamakta ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda et fiyatlarını regüle etmek için de stoğunda bulundurduğu etleri, ihtiyaç olduğu dönemlerde iç piyasada satışa sunmaktadır.

Depolarımızdaki etlerin tamamı yerli üreticilerden alınan hayvanların etleri olup ithal et stoğumuz bulunmamaktadır.

Korona virüs salgınının alışveriş kültürüne etkilerini de göz önünde bulunduran Kurumumuz, kıyma ve kuşbaşı konserve veya dondurulmuş şekilde raf ömrü uzun, kolay muhafaza edilebilen ürünlerin ülkemizin dört bir yanında tüketicilere ulaştırılmasını sağlamaktadır.

ESK 10 Şubat 2020 tarihinde piyasa ihtiyaçları doğrultusunda karkas et satışını başlatmıştır ve sektörün ürünlerimize olan talepleri her geçen gün artmaktadır.

Et ve Süt Kurumu sadece tüketicilerimizin değil aynı zamanda MSB ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşun da et ihtiyacını yıllardan beri karşılamaktadır.

Hem üreticimizi hem de tüketicimizi koruyarak Ülkemize 68 yıldır güvenle hizmet eden Et ve Süt Kurumu içinde bulunduğumuz bu zor günlerin sağlıkla ve gıda arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmadan geçirilmesi hususunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. 

Devlet kurumlarının günlük siyasete alet edilerek yıpratılması hususunu kamuoyunun takdirine sunarız"

DEPODAKİ ETLER 10 ŞUBAT'TAN İTİBAREN SATILMAYA BAŞLANMIŞTI 

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu'nun yetiştiriciyi desteklemek amacıyla yaptığı kesimlerden dolayı depolarındaki etler 63 bin tona kadar çıkmıştı. 10 Şubat itibariyle bu etler satışa çıkarılırken, bugüne kadar şarküteri ve yemek sanayine yaklaşık 5 bin ton etin satıldığı kaydediliyor.

3 BİN TON ET KONSERVE YAPILACAK 

Bunun dışında etin kullanım ömrünü uzatmak için etlerin bir kısmı da konserve yapılarak değerlendirilecek. Burada da ilk planlamalara göre yaklaşık 3 bin ton etin konserve yapılması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığına da sözleşme kapsamında et satışlarının devam ettiği kaydedilirken, dopadaki etlerin 10 Şubat'tan buyana 10 bin ton azalarak 53 bin ton seviyesine düştüğü ifade ediliyor.