SADETTİN İNAN / Gübretaş'ın İran'da yüzde 48,8 ortağı olduğu Razi Petrokimya satılarak, çiftçiye büyük bir darbe daha vurulacak. Razi Petrokimya'nın satılması, Gübretaş'ın içinin boşaltılması anlamına gelirken, çiftçinin ucuz gübre temini tamamen hayal olacak.

Razi Petrokimya'ya liyakatsız üst düzey yöneticiler atanması ve 2023 yılına kadar zarar etmeyen fabrikanın 2023 yılında yaptığı zararı, satışa gerekçe gösterilmesi, buradaki asıl niyeti ortaya koyarken, Razi Petrokimyanın 400 milyon dolara satıldığına yönelik iddialar ise çiftçinin en startejik yatırımı kime peşkeş çekilecek sorusunu gündeme getirdi. 

RAZİ PETROKİMYA'YI SATMAK İÇİN BİLEREK Mİ ZARAR ETTİRİLDİ!

2023 yılına kadar yıllık 200-250 milyon dolar kar eden Razi Petrokimyanın 2023 yılında 5 milyon dolar zarar etmesi dikkat çekerken, Hüseyin Aydın’ın da uzun süredir gündeminde olan satışa bu zararı gerekçe göstermesi Razi Petrokimya’nın bilerek mi zarar ettirildiği sorusu gündeme geldi.

Hileli üretimde büyük skandal: Tarım Kredi de taklit ve tağşiş listesinde! Hileli üretimde büyük skandal: Tarım Kredi de taklit ve tağşiş listesinde!

ZİRAAT BANKASI ŞUBE MÜDÜRÜ RAZİ’YE GENEL MÜDÜR YAPILDI!

Bu süre içinde Razi Petrokimya’ya sektör dışı, liyakatsiz üst düzey yöneticilerin atanması da dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl Razi Petrokimya’da Genel Müdürlük yapan Tahir Okutan görevden alınırken, yerine sektör dışı bir bankanın şube müdürü atanmıştı. 

RAZİ PETROKİMYA 400 MİLYON DOLARA MI SATILACAK?

Razi Petrokimyanın satış süreci ile ilgili Gübretaş yönetim kurulundan yetki alınırken, alınan bu yetki 25 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurulun onayına sunulacak. Ancak satışla ilgili yetkinin olağanüstü genel kurulun onayına sunulmadan Razi Petrokimyanın satış sürecinin tamamlandığı ve alıcı firma ile 400 milyon dolara pazarlık yapıldığı iddiaları Ankara kulislerine bomba gibi düştü.

2008 yılında, Gübretaş’ın konsorsiyumuyla 680 milyon dolara alınan ve yaklaşık 320 milyon dolar yatırım yapılan Razi Petrokimya’nın 16 yıl sonra 400 milyon dolara satılması durumunda, çiftçi ortakların en startejik yatırımın Hüseyin Aydın tarafından birilerine nasıl peşkeş çekildiği gözler önüne serilecek.