TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Hububat fiyatları haftaya nasıl başladı? 18 Kasım buğday, arpa ve mısır fiyatları! Hububat fiyatları haftaya nasıl başladı? 18 Kasım buğday, arpa ve mısır fiyatları!

Çiftçi pahalı gübre kullanırken, Gübretaş hissesinde yaşanan aşırı artıştan dolayı hisse sahiplerinin büyük kazançlar elde etmesine yönelik çelişkiye dikkat çekilen ‘Çiftçinin Gübresinden Altın Çıktı’ haberine Gübretaş’tan açıklama yapıldı. Gübretaş, 2019 yılında 150 milyon lira zarar açıklamasına rağmen altın madeni hikayesinden dolayı borsada hisseleri 8 ayda 8 kat artarak 2.5 liradan 20 TL’ye çıktı. Halka açık hisselerin yaklaşık yüzde 50’si Bursa’da bir eğitimci tarafından toplanırken, Tarım Kredi camiasında Tarım Kredi Kooperatifleri, Bölge Birlikleri ve Gübretaş üst düzey yöneticilerinin de bu yükselme sırasında kendilerine ve yakınlarına hisse aldırdıklarına dair ciddi iddialar dillendiriliyor.  

Borsada hisse sahipleri büyük kazançlar elde ederken, çiftçi ise Tarım Kredi ve Gübretaş arasında hiçbir rekabet şartı sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesinden dolayı pahalı gübre kullanmaya devam ediyor. 

Gübretaş tarafından Tarımdan Haber’e yapılan açıklamada, “Müvekkilin maden işletme hakkına salip olduğu ve daha önce Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye rodövans yoluyla işletme hakkını verdiği Söğüt Maden sahasına ilişkin yargılama sürecinin sonuçlanması ve sahanın yeniden müvekkilimize teslim edilmesinin ardından, müvekkilimiz sahaya ilişkin gerekli tüm araştırmaları ve planlamaları yaparak sahayı en etkin şekilde değerlendirmek için gerekli tüm çabayı göstermektedir” denildi. 

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN HİSSE ALIP ALMADIĞINA DAİR BİR AÇIKLAMA YAPILMADI 

Altın madeni sahasına ilişkin rezerv ve benzeri tüm bilgilerin yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklandığı kaydedilen açıklamada, Tarım Kredi camiasında dillendirilen Tarım Kredi Merkez Birliği, Bölge Birlikleri ve Gübretaş üst düzey yöneticilerinin kendilerinin ve yakınlarına hisse aldırdıklarına yönelik ciddi iddialara ilişkin ise bir bilgi verilmedi. 

KARA PROPAGANDA SAVUNMASI

Bunun yerine, “Müvekkilimiz bilgi paylaşımı ve yatırımcısını doğru yönlendirme hususunda oldukça şeffaf bir politika izlemekte iken, müvekkil ve onun yetkilileri hakkında gazeteniz tarafından yapılan bu gerçek dışı ve kötü niyetli haber müvekkilimize zarar vermiştir. Müvekkil ve Tarım kredi yetkilileri tarafından hisse alımı yapıldığı yönündeki kara propaganda ise Türk Ceza Kanunu kapsamında iftira suçunu oluşturmaktadır”” denildi. 

PAHALI GÜBREYE NEDEN OLAN BAYİLİK SÖZLEŞMESİNE YÖNELİK HİÇ BİR BİLGİ VERİLMEDİ 

Diğer yandan çiftçinin pahalı gübre kullanmasına neden olan Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gübretaş arasında rekabet şartları sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesi hakkında da hiçbir bilgiye yer verilmeyen açıklamada, sadece altın madeni sahasının işletilmeye başlanınca bunun Gübretaş’ın finansal tablolarına olumlu yansıyacağının belirtilmesiyle yetinilmesi dikkat çekti.