TARIMDAN HABER ÖZEL / Kısa adı UKON olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi, haftalık karkas kesim fiyatlarını yayınladı. 24 Ekim haftasına ait dana ve kuzu kesim fiyatlarında, dana kesim fiyatı değişmezken, kuzu kesim fiyatında sadece 2 lira bir artış oldu.

HAYVANCILIKTA GİRDİ MALİYETLERİ ARTIYOR

Geçtiğimiz hafta yem fiyatlarına yeni bir zam gelirken, hayvancılıkta girdi maliyetleri de sürekli artıyor. Girdi maliyetleri artarken, kesim fiyatlarında ise son aylarda bir artış olmadı.  

UKON HAFTALIK ET KESİM FİYATLARINI AÇIKLADI

UKON tarafından yayınlanan kesim fiyatlarında dana yağsız kesim fiyatı 332,60 TL oldu. Dana yağsız kesim fiyatı geçtiğimiz hafta da aynı fiyat olarak açıklanmıştı. Dana yağsız kesim fiyatı Temmuz ayında 300 liraya kadar düşmüştü. Ağustos ayında tekrar yükselmeye başlayan dana yağsız kesim fiyatları 4 haftadır 330 lira bandında bulunuyor.

KUZU KESİM FİYATI 2 LİRA ARTTI

Kuzu yağsız kesim fiyatı son bir haftada 2 lira arttı. 389 lira olarak açıklanan kuzu yağsız kesim fiyatı geçtiğimiz hafta 387 lira olarak açıklanmıştı. Kuzu yağsız kesim fiyatı da son 4 haftadır bu seviyelerde bulunuyor.

Domuz eti skandalında şok gelişme! ESK ithal ette Helal Akreditasyon Kurumu'ndan belge alma şartını kaldırmış! Domuz eti skandalında şok gelişme! ESK ithal ette Helal Akreditasyon Kurumu'ndan belge alma şartını kaldırmış!

Kesim Fiyat-4