Sığır ithalatına verilen 11 milyar dolar süt üreticisine verilmiş olsaydı ülke hayvancılığı ne olurdu? Sığır ithalatına verilen 11 milyar dolar süt üreticisine verilmiş olsaydı ülke hayvancılığı ne olurdu?

Bingöl İl Tarım Müdürlüğünden Yetiştiricilere Duyuru 

Haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı için hazırlıklar şimdiden başladı. 

Bingöl İl Tarım Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamada Sevk yapacak yetiştiricilerin  karantina ve test sürelerine dikkat edilmesine dikkat çekti. Yetiştiricilerin sevk tarihinden en az 4 ay önce İl Tarım Müdürlüğüne müracaata bulunması gerektiğini belirtti.

Hayvanların sevk öncesinden en az 30 gün önce  bir işletmede izole edilmesi gerektiğinin üstünde durdu. 30 günlük sürenin sonunda  Şap Enstitüsünce teste tabi tutulacak olup tüm sonuçların negatif olması açıkladı.

Serum test ücreti olarak enstitüce belirlenen bedelin hayvan sahipleri tarafından Şap Enstitüsünün hesabına yatırılması ve ödendi makbuzunun bir örneğinin İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini bidlrdi.

koyunyeni

Şartların sağlanmaması durumunda sevk izinlerinin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Bingöl İl Tarım Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklama

28.06.2023 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayramında yetiştiricilerimizin Trakya Bölgesine hayvan götürebilmeleri için;

1-Sevk yapacak yetiştiriciler karantina ve test süresini dikkate alarak sevk tarihinde en az dört ay önce (28.02.2023) İl/İlçe Müdürlüğümüze müracaatta bulunmalıdır.

2-Hayvanlarda sevk yapılacak gün şap hastalığı belirtisi bulunmamalıdır.

3-Hayvanlar ya doğumlarından itibaren o işletmede olmalı ya da en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 km çevresinde 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır.

4-Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmelidir. (İşletmeye hayvan giriş ve çıkışı olmayacaktır, İşletmeye yetkili yetiştirici ve veteriner hekim dışında kimse alınmayacaktır.)  Bu süre sonunda bütün hayvanlardan kan alımı yapılıp şap virüsü varlığı yönünden Şap Enstitüsünce teste tabi tutulacak olup tüm sonuçların negatif olması gerekmektedir.

5-Serum test ücreti olarak enstitüce belirlenen bedelin hayvan sahibi tarafından Şap Enstitüsünün hesabına yatırılması ve ödendi makbuzunun bir suretinin İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

6-Hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesi, Trakya bölgesine yapılacak hayvan sevklerinde uygulanacak test protokolü, 2010/7, 2010/13 ve 2013/16 sayılı genelgeler kapsamında Trakya Bölgesine canlı hayvan sevki yapılacaktır.

7-Bu şartları sağlayan yetiştiricilerimiz Trakya Bölgesine hayvan götürebilecekler.

Tüm yetiştiricilerimize önemle duyurulur.