TARIMDAN HABER ÖZEL / Hasadın bitmesiyle birlikte hububat fiyatlarında hareketlilik başladı. Ekmeklik buğday fiyatı kendisine 10 bin liranın üstüne atarken, makarnalık buğday fiyatı da 11 bin liranın üstünde işlem görmeye başladı. Arpa fiyatı 8 bin lira bandına otururken, en dikkat çekici artış mısır fiyatlarında yaşanmaya başladı. Uzun bir süre arpa fiyatları ile aynı seviyede bulunan mısır fiyatları son günlerde arayı açarak 10 bin lira bandına doğru hareketini devam ettiriyor.

EKMEKLİK VE MAKARNALIK BUĞDAY KAÇ LİRA OLDU?

Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel! Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel!

Ticaret Borsalarının 18 Eylül işlemlerine göre ekmeklik buğday günü 10.368 TL/tondan günü kapatırken, makarnalık buğday fiyatı da 11.200 TL/tondan günü kapattı. Makarnalık buğday fiyatında bir değişiklik olmazken, ekmeklik buğday fiyatı tonda 100 TL daha yükseldi.

ARPA FİYATI DEĞİŞMEDİ

Arpa fiyatı 8000 TL/ton bandında hareketini devam ettiriyor. Ticaret Borsalarında dün 8.028 TL/tondan günü kapatan arpa fiyatları bu seviyelerde işlem görmeye devam edecek gibi görünüyor.

MISIR FİYATINI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Uzun bir süre arpa ile aynı fiyattan işlem gören mısır fiyatları ise son günlerde hızlı yükselişini dünde devam ettirdi. Ticaret Borsalarında dün 9.425 TL/tondan günü kapatan mısır fiyatları, bir önceki gün 9.310 TL/tondan günü tamamlamıştı.

Yulaf fiyatlarında dalgalı seyir devam ederken, dün 500 TL birden yükseldi. 6.300 TL/ton seviyesinde bulunan yulaf fiyatları dünkü işlemlerle 6.860 TL/tona kadar çıktı.