Konya'da özelleştirmeden son anda kurtulan şeker fabrikası Türkşeker'i ayakta tutuyor! Konya'da özelleştirmeden son anda kurtulan şeker fabrikası Türkşeker'i ayakta tutuyor!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde bağlı Sofular köyünde çiftçilik yapan Ünal Altınel, hasat ettiği patates tarlasında bir video çekerek, battığını belirtti. 15 liralık patatesi tüccarın kendisinden 5 liraya aldığını dile getiren çiftçi, “Battım ben battım. 15 liralık patates 5 lira! 5 liraya sökülmez” diyerek tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ!

Çiftçinin bu videosu sosyal medyada gündem olurken, vatandaşlar da ikiye bölündü. Çiftçiyi destekleyip haklı görenlerin yanında, mevcut 5 lira fiyatı yeterli bulup haksız bulanlarda oldu.  

PATATES TARLADA 15 LİRA OLURSA VATANDAŞ NASIL TÜKEDECEK? 

Patatesin tarlada 15 lira olması durumunda pazarda, manavda 45-50 lira olacağı ve vatandaşın bu fiyatlara patates yemesinin mümkün olmadığı ifade edilirken, çiftçinin paylaşımına “5 liraya verebiliyorsan daha ne istiyorsun! 15 TL’ye sen verirsen bize gelinceye kadar 40 lira olacak, biz nasıl yiyelim!” şeklinde tepkiler geldi.

İşte dikkat çeken bazı yorumlar... 

-Çiftçi abim ne kadara yiyelim Allah aşkına sen 10 15 e versen halde bu 3 kati bize gelene kadar 40 50 tl oluyor ne yapalım rabbim sana bol bol vermiş sen nankörlük yapıyorsun daha fazla kazanç istiyorsun.

-Bu gidişatla amaçları çiftçiliği yok edip Türkiyenin kaderini bir kaç yandaşın eline bırakmaktan başka bir şey değildir.Tarım ülkesi olan Türkiye dışa bağımlı hale getirilmiştir.

-Tüketicide alacak güçmü kaldı eskiden hergez 4,5 çuval kışlık alıyordu şimdi 5 kiloyu zor alıyor tüketicinin durumu iyi olmassa sizin işinizde iyi olmaz gene siz devletten parasını alıyorsunuz tüketici nerden alacak parayı.

-Aynen böyle olacaktı, yıllardır söylendi anlatıldı böyle tarım ve hayvancılık politikası olmaz diye... İnatla seçtiniz ve sonuç böyle.