1 yıl önce Tarım

TÜRİB'te geçtiğimiz hafta ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa ve mısır fiyatı belli oldu. Ekmeklik buğday ortalaması 7,36 lira olurken, makarnalık buğday fiyatı ortalaması ise 8,33 lira olarak gerçekleşti. Arpa fiyatı ortalama 6,00 liradan işlem görürken, mısır fiyatı ise 5,65 liradan işlem gördü. İşte TÜRİB hububat fiyatları...

1 yıl önce Tarım

Türkiye'de mısır alım fiyatı Amerikan şirketi Cargill tarafından mı belirlendi? Birgün Gazetesi yazarlarından Ozon Gündoğdu, çiftçinin tepkisini çeken mısır alım fiyatı ile ilgili şok bir iddiayı gündeme getirdi. Dünyada mısır fiyatının 'ABCD Grubu' olarak adlandırılan 4 Amerikan menşeli şirket tarafından belirlendiğini, bu şirketlerin Türkiye'deki temsilcisinin ise Cargill olduğunu belirten Gündoğdu, "Mısır fiyatını TMO açıklamış olabilir ama fiyatı TMO’nun kulağına fısıldayan ABCD'dir" dedi.

1 yıl önce Tarım

Çiftçinin ürününü doğrudan üreticiye satmak ve marketlerdeki fahiş fiyatın önüne geçmek amacıyla kurgulanan Tarım Kredi Marketler, 2023'ün 6 aylık bilançosunda 434,1 milyon lira rekor zarar açıklarken, bilançodaki yüksek faiz gideri de dudak uçuklattı. 

1 yıl önce Hayvancılık

Kars Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kayahan Avcı, 1 litre sütün gerçek piyasa maliyetinin 14 liranın üzerinde olduğunu belirterek, sütün acilen 15 TL olması gerektiğini kaydetti. Bütün üreticilere de seslenen Avcı, “Bugün artan maliyetler karşısında ak sütümüzün hakkını arama günüdür. Yeter artık! Ak sütümüzü 15 TL’nin altında alana da satana da hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

1 yıl önce Güncel

Sütaş, geçen yıl 62 milyon dolara ulaşan ihracatıyla süt ve süt ürünlerinde bugüne kadarki en yüksek ihracatı gerçekleştirdi. İhracatında ürün çeşitliliğini artıran Sütaş, dünya pazarlarında markasını geliştirmeye devam ediyor.

1 yıl önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun ithal etle kesim fiyatlarını düşürmeye çalışsa da karkas kesim fiyatları bu hafta da yükseldi.

1 yıl önce Ankara

Tarıma ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında yapılan başvurular sonucunda Ankara'da hibe desteğini kazananların asil ve yedek listesi yayınlandı. Listeler 5 gün askıda kalacak. 

1 yıl önce Güncel

Konya Şeker, Torku ormanlarının sulanmadığına yönelik iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada finansal zorluklardan dolayı ağaçlandırma faaliyetlerinde zorunlu olarak tasarrufa gitmek zorunda kalındığı belirtildi.

1 yıl önce Tarım

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Suriye uyruklu olduğu belirtilen tarım işçileri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

1 yıl önce Desteklemeler

163 milyon 104 bin TL tarımsal destekleme ödemesi çiftçinin hesaplarına dün aktarıldı.