1 yıl önce Tarım

Çukobirlik’in açıkladığı 18,5 liralık pamuk fiyatı kimseyi memnun etmedi. Maliyetlerini karşılayamadığını söyleyen çiftçiler, üretimden çekilme noktasına geldi.

1 yıl önce Desteklemeler

2022 yılı buzağı desteklemesinin 2’nci dönem ödemeleri kapsamında yetiştiriciye toplam 582 milyon lira buzağı desteği ödemesi yapıldı.

1 yıl önce Hayvancılık

Son haftalarda yükseliş eğilimine girerek, 240 lira bandının üstüne çıkan dana karkas kesim fiyatları, geçtiğimiz hafta beklentinin aksine 2,2 lira düştü. Kuzu karkas kesim fiyatında ise bir değişiklik olmazken, et fiyatları geçtiğimiz hafta sakin bir seyir izledi. Kesim fiyatlarının kurlarda ani bir değişiklik olmazsa bir süre daha bu fiyatlarda kalması bekleniyor.

1 yıl önce Tarım

Artan girdi maliyetlerine rağmen çiftçi ürettiği hububatı geçen yılın fiyatına bile satamazken, bütün gözler TMO’nun hububat satışına çevrilmiş durumda. TMO'nun satış fiyatını piyasa fiyatlarının üstünde açıklaması çiftçiyi umutlandırırken, ilk günkü piyasa fiyatları bu umutları da kısa sürede yok etti.

1 yıl önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi, Ekim ayında satışını yapacağı buğday, tritikale, çavdar ve yulaftan sonra mısır ve arpa fiyatlarını da açıkladı. Mısırda hasat devam ederken, TMO’nun mısır satış fiyatını açıklaması dikkat çekti. Arpa ve mısır kaç liradan satılacak?

1 yıl önce Desteklemeler

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, buzağı desteklemesi 2'nci dönem ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik 2022 yılı buzağı desteklemesi 2'nci dönem ödemelerinin bugün (6 Ekim) başladığı kaydedildi. 

1 yıl önce Hayvancılık

TÜSEDAD, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini açıkladı. Piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarına göre çiğ süt üretim maliyetini 12,25 TL/lt olarak açıklayan TÜSEDAD; bu hesaba göre çiğ süt satış fiyatının da 14,7 TL/lt’nin altında olmaması gerektiğini belirtti.

1 yıl önce Tarım

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıkladığı pancar alım fiyatının, Eskişehir’de ve ülkemizin dört bir yanında canını dişine takarak üretim yapan çiftçileri hayal kırıklığı yaşattığını kaydetti.  

1 yıl önce Hayvancılık

Yetiştiricilerimizin silajlık mısır biçim döneminin tayininde her zaman kafaları karışık oluyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, yetiştiricilerin dijital platformu olan 'Yetiştirici Soruyor'da silajlık mısırın kesim dönemine ilişkin önemli bilgiler verdi.

1 yıl önce Tarım

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan pancar alım fiyatına tepki göstererek, açıklanan fiyatın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Çiftçinin girdi maliyetlerinin dolara bağlı olduğunu dile getiren Arslan, çiftçinin ürettiği ürünün kur karşısında değer kaybı yaşamaması için 'Kur Korumalı Taban Fiyat' uygulamasına geçilmesini istedi.