11 ay önce Tarım

5 bin lira ikramiyenin ÇKS kaydı bulunan çiftçilere ödenmemesi sahada büyük bir tepkiyle karşılandı. Gelen tepkiler üzerine hükümetin 5 bin lira ikramiyenin başta ÇKS kaydı olan çiftçiler olmak üzere bütün emeklilere ödenmesiyle ilgili bir çalışma başlattığı öğrenildi. Tepki göstermek için ziraat odalarına giden çiftçilere de 'müsterih olun yakında bu sorun çözülecek' denilerek açıklama yapılıyor.

11 ay önce Dünyada Tarım

Türkiye'de gıda enflasyonu yükselmeye devam ediyor. FAO'ya göre dünyada gıda enflasyonu en yüksek 10 ülke arasında Türkiye 5'inci sırada bulunuyor. Gıda enflasyonunun yüksek seyri, Türkiye'de tarım politikasında uygulanan yanlış politikalara işaret ediyor.

11 ay önce Hayvancılık

Çiğ sütte maliyet karmaşası yaşanıyor. Süt fiyatları piyasada artarken, sektörde iki farklı maliyet hesabı kafaları karıştırdı. TÜSEDAD’a göre Ekim ayında çiğ süt maliyeti 85 kuruş artarken, USK’ya göre 14 kuruş düştü. Yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde USK'nın çiğ süt üretim maliyetini düşük hesaplaması dikkat çekti.

11 ay önce Dünyada Tarım

Kuzey Amerika Zeytinyağı Birliği (NAOOA), yüksek fiyatların olduğu mevcut durumda tüketicinin zeytinyağının özgünlüğüne ve kalitesine olan güvenini daha da güçlendirmek amacıyla ABD'de bir çalışma başlattığını duyurdu.

11 ay önce Dünyada Tarım

Bu sezonun başından 7 Kasım'a kadar AB ülkeleri 10,2 milyon ton buğday ihraç ederek geçen sezonun aynı dönemine göre %26 daha az ihracat yaptı. 

11 ay önce Artvin

Artvin’de 9 havza bulunurken, bu havzalarda 2023 yılında desteklenecek ürünler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Artvin’de 9 havzada hangi ürünlere destek verilecek? İşte 9 havza ve desteklenecek ürünler...

11 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, hayvan beslemede ürenin bütün işkembeli hayvanlarda kullanılabileceğini kaydetti. Gülşen, rasyonda kullanılacak ürenin miktarı konusunda da bilgi verdi.

11 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığının et fiyatlarını gerekçe göstererek, kesimlik canlı hayvan ve karkas et ithalatı yaparken, depremzede çiftçilere dağıtılacak hayvanları da ithal ettiği ortaya çıktı. Bakanlığın Avrupa’dan gizemli bir şekilde ithal edeceği bin 600 besilik hayvanın depremzede çiftçilere dağıtılacağı öğrenildi.

11 ay önce Gıda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM’de bakanlığın 2024 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken şeker ithalatı ile ilgili yaptığı açıklama TÜİK verileri ile çelişti. TÜİK verilerine göre, Türkiye 2022 yılında 600 bin ton şeker ithal ederken, Bakan Yumaklı, 450 bin ton şeker ithal edildiği iddiasına karşılık, şeker ihtiyacının yurt içinden karşılandığını, 450 bin ton şeker ithal edilmediğini ileri sürdü.

11 ay önce Dünyada Tarım

Ukrayna’da hasat çok iyi. Ancak kısıtlamalar nedeniyle çiftçiler kar edemiyor.