10 ay önce Tarım

Teknoloji odaklı tarım anlayışıyla her geçen yıl üretimini artıran Alova Farm, yaban mersini genetiği ve pazarında küresel ölçekte önemli bir şirket olan ABD merkezli Fall Creek ile iş birliğine gidiyor. İki şirketin iş birliği ile verimliliği ve dayanıklılığı yüksek olan yaban mersini fidanları Alova Farm’ın Yalova’daki bahçelerinden dünya pazarlarına gidecek.

10 ay önce Güncel

110 yılı aşkın tecrübesiyle dünyanın en önemli motor üreticilerinden Yanmar Turkey, 16 Aralık’ta başlayacak Nazilli Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda yeni İzmir tesislerinde ürettiği Yanmar ve Solis marka traktörler ile katılacak.

10 ay önce Hayvancılık

Uzun bir süredir ithalatla baskılanan kesim fiyatları, ithalata kısa bir süreliğine ara verilmesiyle birlikte sert bir şekilde yükselmeye başladı. Dana kesim fiyatları 3 haftada 40 lira, kuzu kesim fiyatı da 52 lira birden yükseldi. Et ve Süt Kurumu, yıl sonundan dolayı ara verdiği ithalata yeniden başlamak için geçtiğimiz hafta Fransa'ya bir ekip gönderdi.

10 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 2 milyar 32 milyon 291 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

10 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem'in, bütçede bitkisel üretim için ayrılan destekle ilgili sarf ettiği sözler şaşkınlıkla karşılandı. Erdem, "Cumhurbaşkanı bunu vermekten mutlu değil. Bu 50 milyar lirayı alan siz de mutlu değilsiniz. Böyle bir paradoksun içindeyiz. Ama bütçe imkanları çerçevesinde verebildiğimiz bu" dedi.

10 ay önce Tekirdağ

Geniş hizmet yelpazesi ile toplumun her kesimine hitap eden proje ve yatırımları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Arı Keki dağıtımı ile arı yetiştiricilerine destek olmaya devam ediyor.

10 ay önce Hayvancılık

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, yapılan yoğun ithalata rağmen et fiyatlarının düşmediğini belirterek, "Tarım Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvanları 120 liraya ithal edip 300 liraya satanlar ne kadar kâr etmiş, ne kadar vergi vermişler, bu ülkeye ne kadar katkı sağlamışlar. Bunların takip edilmesi lazım” dedi.

10 ay önce TÜRKTOB

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye Tohumculuk Zirvesine katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen'den destek talebinde bulundu. Güler, tarımsal destekleme bütçesinde tohumculuk desteklerinin giderek azaldığını belirterek, desteklerin artırılarak zamanında ödenmesini istedi.

10 ay önce Hayvancılık

Rekabet Kurumu, et fiyatlarının artmasına neden olan hayvancılık sektöründe yaşanan yapısal sorunların tespiti için kapsamlı bir inceleme başlatırken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 2023 yılı kırmızı et sektörü değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda üreticinin zararına üretim yaptığı rakamlarla ortaya konurken, tüketicinin pahalı et tüketmesinin nedenleri de başlıklar halinde sıralandı.

10 ay önce Tarım

Ekmeklik buğday fiyatı yükseliyor. Makarnalık buğday fiyatı 10 bin lira sınırında hareket ederken, arpa fiyatı 7 bin 200 lira seviyesinde işlem görüyor. Mısır fiyatı ise 6 bin lira sınırın altına düştü.