9 ay önce Güncel

Sayıştay’ın ÇAYKUR mali hesaplarında yaptığı denetimler, kurumun içinde bulunduğu olumsuz tabloya ayna tuttu. Çaykur'un yüklü bir borç yükünün altında bulunduğu ortaya kondu. Çaykur’un 2022 dönem sonu itibariyle çeşitli bankalara 4 milyar 851 milyon 500 bin TL kredi borcu bulunurken, ticari bankalardan kullanılan kredilerinden dolayı tahakkuk eden finansman gideri tutarı ise 844 milyon 545 bin 524 TL’ye ulaştı.

9 ay önce Hayvancılık

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hayvancılıkta küçük aile işletmelerinin hızla yok olduğunu belirterek, "Bizim ülkemizde 5 bin hayvanı olan çok destek alırken, 70 hayvanı olan az destek alıyor. Aile işletmelerinde ülkemizde hızla yok olmaya devam ediyor” dedi. 

9 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun ithal kesimlik hayvan ithalatı yapacağını açıklamasına rağmen et fiyatları yükselişini sürdürüyor. Dana etinin kilosu 380 liradan 400 liraya çıkarken, kuzu etinin kilogramı ise 270 liradan 300 liraya yükseldi. 

9 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun alım fiyatlarının, üretici maliyetleriyle uyumlu olmadığı Sayıştay raporu ile gözler önüne serildi. Raporda, “ESK’nın alım fiyatlarının üretici maliyetleri ile uyumlu olmadığı, piyasa fiyatlarının gecikmeli olarak izlendiği, piyasada oluşan fiyatlara öncülük edilemediği ve regülasyon görevinin yeterince yerine getirilemediği tespit edilmiştir.” denildi.

9 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2024 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

9 ay önce Güncel

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ayhan Altunok, TARSİM'in zirai dona karşı risk taşıyan bölgelerdeki kayısı ağaçları için poliçe kesmediğini iddia etti. Üreticilerin mağdur olduğunu belirten Altunok, yetkililere çağrıda bulundu.

9 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, buğdayda gelir koruma sigortasının ülke genelinde bütün üreticileri kapsayacağını belirterek, “Avrupa’da ilk kez ülkemizde uygulanacak sistem sayesinde üreticilerimizin gelirini koruma altına alacağız. Üreticilerimizi verim düşüklüğü ve fiyat dalgalanmalarına karşı koruyacağız. Hayırlı olsun” dedi.

9 ay önce Tarım

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, çiftçinin üretmeye devam etmesi, sürdürülebilir üretim yapması ve ürettiğinden pişman olmaması gerektiğini belirterek, "2024'te eğer üreticilerimiz için fiyatlar beklenen seviyenin altına düşerse TMO, tabii ki müdahalesini bu sene olduğu gibi sağlam bir şekilde yapacak" dedi. 

9 ay önce Güncel

Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un sahibi olduğu Etis Lojistik’in uzun yıllardır yaptığı Gübretaş'ın 2 milyon tonluk lojistik işi, Mehmet Cengiz’in kardeşinin eski ortağı Halil İbrahim Bacacı’nın sahibi olduğu Port Kargo ve Lojistik A.Ş’ye verildi.

9 ay önce Güncel

TİGEM eski Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin, 2018 ve 2019 yıllarında Milli Gazete, Tarımdan Haber, Ajans Urfa, Meridyen Haber, Urfa Fanatik, Yarış Dergisi, Şanlıurfa 63, ve Hukuki Haber’de kendisiyle ilgili yapılan haberlerin, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırılması için erişim engeli talebinde bulundu. Tekin, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne 27 Aralık’ta talepte bulunurken, mahkeme aynı gün talep edilen haberlerle ilgili erişim engeli kararı verdi.