9 ay önce Tarım

Konya'da çiftçiler erken ekim yapıp iki kez sulama yapması sonucu bitkilerin aşırı gelişme gösterdiğini bundan dolayı bitkileri kış zararından korumak için koyunlara otlattı.

9 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarından ürünlerin çalınmasına ilişkin iddialar, Sayıştay raporlarına yansıdı. Raporda, “2022 yılında 552 ton 471 kilogram ürüne ilişkin 3 milyon 138 bin 758 TL tutarındaki 27 adet depo noksanlık kaydı” saptandı.

9 ay önce Tarım

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, üreticilerin tarım BAĞ-KUR primlerindeki artış ve emeklilik süresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Primler, çiftçilerimizin ödeyemeyeceği seviyeye geldi’ diyen Başkan Bulut, bu konuda adım atılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

9 ay önce Güncel

Kızıltepe Zahireciler Derneği tarafından (30 Aralık) haftanın son işlem günü yayınlanan hububat fiyatlarına göre, birinci sınıf baklavalık buğday en yüksek 10 bin 200 liradan işlem görürken, kuru mısır 5 bin 600 TL, arpa 7 bin 500 TL'den alıcı buldu.

9 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan sübvansiyonlu yatırım ve işletme kredi miktarları yükseltildi. Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği, küçükbaş hayvancılık ve hastalıktan ari hayvan yetiştiriciliğinde, yüzde 100 faiz indirimli hazine destekli sübvansiyonlu kredi kullanılabilecek.

9 ay önce Tarım

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 2024 yılında hazine destekli traktör kredi miktarı ve faiz oranları belli oldu. Buna göre yatırım kredisi kapsamında 2 milyon liraya kadar hazine destekli traktör kredisi verecek. Faiz indirimi yüzde 25 olacak. İlave faiz indirimleriyle birlikte sübvansiyonlu traktör kredilerinde en fazla faiz indirimi yüzde 60'a çıkacak.

9 ay önce Tarım

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Hazine Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar' ile kredi üst limitleri artırıldı.

9 ay önce Güncel

Ferrero'da çalışan yaklaşık 600 işçi T.Orman İş Sendikasından istifa ederek Öz Orman İş Sendikasına geçti. Öz Orman İşi tercih eden Ferrero çalışanları ile bir araya gelen Genel Başkanı Settar Aslan, İş kolunun en büyük sendikası Öz Orman İş’i tercih ettikleri için Ferrero çalışanlarına teşekkür etti.

9 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun tek tavuk eti üretim tesisi olma özelliğine sahip Erzincan Kombina Müdürlüğü, ilk kez tavuk eti ihraç edecek.

9 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatı 2 lira yükseldi. Et ve Süt Kurumu, kesim fiyatlarını baskılamak için ithal kesimlik sığır satış ilanına çıkmasına rağmen karkas kesim fiyatları 2 lira arttı. Dana yağsız kesim fiyatı 262,64 liraya, kuzu yağsız kesim fiyatı da 275 liraya çıktı.