9 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD, Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini açıklayarak, belirlenen maliyete göre süt üreticisinin kazançlı bir üretim yapabilmesi için süt fiyatının kaç lira olmasını gerektiğine yönelik açıklama yaptı.

9 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday satış fiyatlarında 100 lira artış yaptı. Aylık hububat satış fiyatlarını yayınlayan TMO, Ocak ayı buğday satış fiyatlarında artışa gitti. Ocak ayında ekmeklik ve makarnalık buğday çeşitlerinin tamamında tonda 100 lira artış yapan TMO, arpa ve çavdar, tritikale ile yulaf satış fiyatlarında bir değişiklik yapmadı.

9 ay önce Güncel

Son günlerde sürekli zamlanan yem fiyatlarına son bir hafta içinde yine 3 ile 10 lira arasında zam geldi. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin haftalık fiyat bültenine göre süt yemi ve besi yemi fiyatları arttı.

9 ay önce Adana

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 29 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanırken, tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje başvuruları başladı.

9 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında TARSİM kapsamında afetlerde zarar gören üreticiye sağlanan devlet desteğini açıkladı.

9 ay önce Tarım

Söküldükten sonra bir hafta içinde tarladan alınarak işlenmesi gereken pancarların Safi Holding tarafından 40 ile 90 gün içinde alındığını ve ciddi bir şeker kaybı ile karşı karşıya olduklarını dile getiren çiftçiler, tarlada 70 gündür bekleyen pancar yığının önünde bir video çekerek seslerini yetkililere duyurmak istediler.

9 ay önce Hayvancılık

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yetiştiricilere indirimli TARSİM primlerinden faydalanması için hayvanlarına hayat sigortası yaptırma çağrısında bulundu.

9 ay önce Tarım

TÜRİB, 2023 yılı dördüncü çeyreğine ait ELÜS Piyasası istatistiklerini açıkladı. 2023 yılının son çeyreğinde en çok mısır işlem gördü. TÜRİB’de günlük 33 bin 500 ton mısır işlem görürken, geçen yılın aynı dönemine göre de işlem hacmi yüzde 19 arttı.

9 ay önce Gıda

TÜİK, 2023 yılı enflasyon oranlarını açıkladı. Türkiye, gıda enflasyonunda yeni bir rekora imza attı. 2023 yılında gıda enflasyonu dünyada yüzde 11 oranında düşerken, Türkiye’de genel tüketici enflasyonunu da geçerek yüzde 72 oranında arttı. Gıda enflasyonunda Türkiye Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada bulunurken, ikinci sırada yer alan İzlanda da ise gıda enflasyonu yüzde 11.6 oranında bulunuyor. 

9 ay önce Tarım

Ankara'nın Polatlı ilçesinde uzun süredir tarım sektöründe faaliyet gösteren bir tohum ve gübre bayisi kurucuları yüksek kar vaadiyle çiftçilerden aldıkları mahsullerin bedellerini ödemeyerek 150 milyon TL ile vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı kaydediliyor.