7 ay önce Eskişehir

Eskişehir'de, ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanların değerlendirilerek tarıma kazandırılması ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılması amacıyla Mahmudiye'de nohut üretimi yapan 52 çiftçiye 1000 dekar araziye ekilmek üzere %50 hibeli olarak 10.000 kg tohum desteği sağlandı.

7 ay önce Tarım

Hububat piyasalarında sakin seyir devam ediyor. Haftalık bazda buğday, arpa ve mısır fiyatlarında ufak artışlar yaşansa da ortalama fiyat seviyesinde işlemler gerçekleşti. Ticaret Borsaları ve TÜRİB, güncel hububat fiyatlarını sizler için derledik...

7 ay önce Bursa

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Aspir Üretimini Geliştirme Projesi ile Harmancık ve Orhaneli ilçesinde toplam 98 çiftçiye 9 bin 225 kg yöreye uygun olan balcı cinsi aspir tohumu dağıtıldı.

7 ay önce Bartın

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bir duyuru yayınlayarak tohum desteklerine başvuru sürecinin başladığı belirtildi. Bartın’da çiftçiye yüzde 75 hibe destekli, fasulye, barbunya ve bamya tohumu verilecek.

7 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD, Şubat ayı çiğ süt üretim maliyetini açıkladı. Ocak ayından itibaren çiğ süt üretim maliyetini 2 farklı hesaba göre belirleyen TÜSEDAD, iki farklı maliyet hesabında da süt üreticisi açısından acı tabloyu gözler önüne serdi.

7 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun Brezilya'dan ithal edeceği 70 bin besilik hayvan ithalatı tehlikeye girdi. ESK'nın sözleşme yaptığı firmanın mal tedarik eden Brezilya firmasına parasını zamanında ödememesinden dolayı 70 bin hayvanı başka bir firmaya sattığı kaydediliyor. Yaşanan krizin çözülmesi için görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor.

7 ay önce Edirne

Kış ayının kurak ve mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklarla geçtiği Edirne'de üretici büyümeyi desteklemek adına fazladan azot gübresi atınca buğdaylar daha başak vermeden aşırı büyüdü ve üründe yatmalar ile kök boğaz hastalığı oluşmaya başladı.

7 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım Cebimde mobil uygulamasına "Tarımsal Sulama" modülü eklendiğini belirterek, "Tarımsal Sulama modülü sayesinde, kullanıcılar, arazilerinin bulunduğu il, ilçe, mahalle, arazi, bitki, toprak ve sulama yöntemini girerek en uygun sulama zaman programını oluşturabilirler" dedi.

7 ay önce Çorum

Çorum'da şap hastalığından dolayı 17 Ocak'tan buyana kapalı tutulan hayvan pazarı yarın yeniden açılıyor. Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin, 17 Ocak'tan buyana kapalı tutulan küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarının İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararla 18 Mart itibariyle açılmasına karar verildiğini kaydetti.

7 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları bu hafta sakin bir seyir izlerken, kesim fiyatları 2-3 lira gibi düşük bir miktar artış yaşadı. Karkas kesim fiyatlarındaki bu sakin seyir, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin üyelerine yönelik yaptığı kesim fiyatlarına da yansıdı.