6 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Nisan ayında satışını yapacağı makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa ve mısır fiyatlarına 200 ile 300 lira arasında zam yaptı. Makarnalık buğday fiyatı 10700 liraya çıkarken, ekmeklik buğday satış fiyatı da 9800 liraya çıkarıldı. TMO, arpa ve mısır fiyatlarını ise 200 lira artırdı.

6 ay önce Hayvancılık

2024 yılı kurbanlık hisse fiyatları belli olmaya başladı. Kurbanlık satışı yapan üreticiler, sosyal medya hesaplarından kurbanlık hisse, canlı kilogram ve karkas satış listelerini yayınlayarak, şimdiden kurbanlık satışlarına başladılar.

6 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, bu hafta kesim yapmama kararı alarak inek, dana ve düve kesim fiyatlarını açıklamadı. Piyasada erkek dana kesim fiyatının 370-380 liraya çıkmasına rağmen kesimhanelerin bu fiyatın altında kesim yapmak istemesinden dolayı kesimlerin iptal edildiği belirtildi.

6 ay önce Hayvancılık

Geçtiğimiz hafta yeninden yükselişe geçen et fiyatları, son bir haftada yüzde 10 birden yükseldi. Dana kesim fiyatı 34 lira, kuzu kesim fiyatı ise 14 lira arttı. Tarım Bakanlığının yoğun ithalatına rağmen et fiyatının sert bir şekilde yükselmeye devam etmesi uygulanan politikalardaki çarpıklığı gözler önüne seriyor.

6 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, organomineral gübrelerde çiftçinin lehine önemli bir düzenleme yaparak, fosfat kayasının organomineral gübrelerin üretiminde kullanılmasını yasakladı.

6 ay önce Tarım

Gübre sahtekarlığında hiç bir sınır tanımıyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde büyük bir gübre sahtekarlığı tespit edildi. Bazı firmaların isim logo ve tescil numaraları taklit edilerek, piyasaya çok miktarda gübre sürülmesinden şüphe edilirken, çiftçilerin sahte/taklit ürünler konusunda çok dikkatli olmaları istendi.

6 ay önce Desteklemeler

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, ödenmeyen süt ve buzağı desteği ile ilgili bir açıklama yaparak, bu durum bir örgüt temsilcisi olarak kendisini çok rahatsız ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanının doğru bilgilendirilmediğini dile getiren Keskin, bürokrasiden öğrendiğine göre destek ödemesinin gecikmesinde Tarım Bakanlığından değil Maliye Bakanlığından kaynaklandığını bildirdi.

6 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında geçtiğimiz hafta buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi. Haftanın son günü ekmeklik buğday 9 bin 124 liradan, makarnalık buğday 11 bin 310 liradan, arpa 8 bin 23 liradan ve mısır fiyatı da 7 bin 170 liradan haftayı kapatırken, hububat fiyatları bir önceki haftaya göre tonda ortalama 200 lira yükseldi.

6 ay önce Desteklemeler

Tarım İl Müdürlükleri, 2023 yılı 2’nci dönem buzağı desteklemesi ile ilgili duyuruları yayınlamaya başladı. Yayınlanan duyurularda, 2023 yılı 2’nci dönem buzağı desteği müracaatların başladığı belirtilerek, müracaatların 17 Haziran’a kadar devam edeceği kaydedildi.

6 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı dört şirketin Ocak-Aralık 2023 dönemine yönelik mali tabloları hazırlandı. Şirketlerin 12 aylık bilançoları, yüksek faiz giderlerini gözler önüne serdi.