6 ay önce Tarım

Gübretaş’ın 2023 yılı faaliyet raporu yayınlandı. Faaliyet raporunda Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildiği belirtilerek gübre piyasasının 2022 yılına göre yüzde 14 büyüdüğü kaydedildi.

6 ay önce Tarım

Adana Kozan'da havaların sıcak gitmesiyle birlikte hasat erken başlarken, tarlasına mısır yerine soğan eken çiftçinin yüzü güldü. Hasat edilen soğan tarlada kilosu 17 liradan satılıyor.

6 ay önce Hayvancılık

Yapılan yoğun ithalata rağmen et fiyatlarında tansiyon bir türlü düşmüyor. Bayram öncesi Ankara’da Angus sığır kesim fiyatı 330 liraya çıkarak, kesim fiyatları yeni bir rekor kırarken, Et ve Süt Kurumu’nun ithalat hamlesi de piyasanın ateşini düşürmeye yetmedi. Güncel yağlı ve yağsız kesim fiyatı kaç lira oldu? Detaylar haberimizde...

6 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçer” düsturuyla, başta Türkiye Yüzyılı’nı “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” yapmak için ter döken üreticilerin ve Bakanlık personeli ile ailelerinin bayramını tebrik etti.

6 ay önce Gıda

Sakarya'da büyük bir skandal! Ramazan ayı boyunca insanlara at ve eşek eti yedirmişler! At eşek eti skandalı, Tarım Bakanlığının yaptığı denetimlerde ortaya çıktı. Bakanlık vatandaşa at eşek eti yediren firmalara ceza kesti ancak ifşa etmedi. Sakarya Köfteciler Odası, at eşek eti yediren firmaların biran önce ifşa edilmesini isterken, Tarım Bakanlığının hileli üretim yapan firmalarla ilgili ifşayı 2 yıldır yapmaması dikkat çekiyor.

6 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında geçtiğimiz hafta buğday fiyatı düşerken, arpa fiyatı değişmedi, mısır fiyatı ise yükseldi. Günlük ve haftalık fiyat ortalamalarına göre buğday fiyatı tonda ortalama 150 lira düşerken, mısır fiyatı da 300 lira arttı.

6 ay önce Güncel

Geçtiğimiz yıl halka arz edilen Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki TARKİM, 2023 yılını 239 milyon 346 bin 100 lira zararla kapattı. Şirket, 2022 yılında 420 milyon 540 bin 820 lira kar açıklamıştı. Tarım Kredi'nin gözde şirketlerinden TARKİM'in 2023 yılını yüksek bir zararla kapatması dikkat çekti.

6 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi’nden süt üreticisine kötü haber! Tarım Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 litre çiğ süt üretim maliyetini hesaplayamadığı için Şubat ayı çiğ süt üretim maliyetleri açıklanmadı.

6 ay önce Tarım

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye'nin geçen sene 4,3 milyon ton makarnalık buğday üretimi yaptığını belirterek, "4,3 milyon tonla 18 yılın rekoru kırıldı. Üretimde Kanada geride bırakıldı. Dünyada birinci sıraya yükseldi. Bu rekor üretim, ihracata da yansıdı. Türkiye durum buğdayı ihracatında ikinci sırada" dedi.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları yoğun ithalata rağmen artmaya devam ederken, son bir hafta içinde kuzu eti en çok yükselen bölgelerde belli oldu. Kuzu kesim fiyatı bölgeler arası 10 ile 15 lira artarken, iki bölgede ise 30 lira birden yükseldi.