5 ay önce Tarım

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklara 293 Milyon TL'lik nakdi ödeme yapılacağını belirterek, "İlk olarak çiftçimizin çapa avansı, 17 Mayıs Cuma saat 17:00'den  sonra hesaplara yatacak" dedi.

5 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta buzağı, damızlık düve ve besilik sığır fiyatları yükseldi.

5 ay önce Hayvancılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulanan yanlış politikalardan dolayı artan ithalat ve et fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan et fiyatlarındaki artışın piyasa gerçekleri ile örtüşmediğini ve fırsatçılık yapıldığını belirterek, “Fırsatçılardan hesap soracağız” dedi.

5 ay önce Tarım

Lisanslı Depoculuk Yönetmeliği değiştirildi. Buna göre lisanslı depoda ürünün azami depolama süresi 24 aydan 36 aya çıkarıldı.

5 ay önce Hayvancılık

TİGEM, damızlık koyun keçi satışlarını 45 gün durdurulduğu ortaya çıktı. Genel Müdürün talimatıyla durdurulan satışların gerekçesi ise damızlık fiyatlarının kesim fiyatına gelmesi. Bürokraside köklü bir değişiklik beklendiği bugünlerde Genel Müdürün zam ile anılmak istememesinden dolayı damızlık koyun-keçi fiyatlarının artırılmadığı bundan dolayı da satışların geçici bir süreliğine durdurulduğu kaydediliyor.

5 ay önce Tarım

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, randevu sisteminde değişikliğe gidildiğini belirterek, “Randevu sistemimiz bu sene değiştirildi, randevu alamadım diyen çiftçimiz olmayacak” dedi. Güldal, depolamayla ilgili de kimsenin bir endişe duymaması gerektiğini kaydetti.

5 ay önce Tarım

Gaziantep’in Araban ilçesinde 33 ton sahte gübre ele geçirildi. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde gübre dağıtıcılığı yapan bir işletmenin deposunda yapılan incelemelerde 33 ton sahte DNA Bandrollü gübre ele geçirilirken, şirket yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

5 ay önce Hayvancılık

Yoğun bir şekilde kasaplık canlı hayvan ve karkas et ithalatı yapan Et ve Süt Kurumu, şimdi de kurbanlık ithalatı yapacak. Kurban Bayramına sayılı günler kalırken, Et ve Süt Kurumu 10 bin baş kurbanlık sığır ithal edecek.

5 ay önce Hayvancılık

Çiğ süt üretim maliyetinde 1 kuruşluk düşüş! Ulusal Süt Konseyi Nisan ayına ait bölgelere göre 1 litre çiğ süt maliyetlerini açıkladı. Nisan ayında çiğ süt üretim maliyeti 1 kuruş düşerek 12.30 lira oldu. Ülkede yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde süt üretim maliyetlerinin 3 aydır artmayarak kuruşluk düşüşlerle yerinde sayması, süt üreticisi üzerinde nasıl bir oyun oynandığını gözler önüne koydu.

5 ay önce Tarım

Tarım Politikaları Uzmanı Ergin Kahveci, ÇAYKUR'un açıkladığı 17 TL'lik yaş çay alım fiyatının ve 2 TL prim uygulamasının piyasayı dengelemediğini kaydetti. ÇAYKUR'un üretilen çayın %45-55'ini satın almasına rağmen, geçmiş alım dönemlerinde piyasa fiyatlarının açıklanan fiyatın %20-25 altında gerçekleştiğini hatırlatan Kahveci, "buna göre toplam yaş çay fiyatının 15 TL civarında olmasını bekliyorum" dedi.