4 ay önce Güncel

Tasarruf tedbirlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanırken, kamuda bürokratların makam aracı alımı ve kiralamasına da ciddi sınırlamalar getirilmişti. Kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili genelge yayınlanmadan önce TİGEM Genel Müdürü’nün Bakana yetişemediğini belirterek makam aracını değiştirdiği ortaya çıktı.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’in eski şirket ortağı Yusuf Burucu’nun TİGEM’e hayvan alımlarında danışman yapıldığı ortaya çıktı. Yusuf Burucu’nun TİGEM’e danışman olarak alınmasıyla ilgili yönetim kurulu kararı alındığı ancak bu durumun şimdilik açıklanmadığı kaydediliyor. Bakan Yardımcısının eski şirket ortağının TİGEM’e danışman yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

4 ay önce Tarım

Tarımda girdi maliyetleri açısından önemli iki kalemi oluşturan gübre ve yemde fiyatlar yakından takip ediliyor. Son haftalarda gübre fiyatları aşağı yönlü bir seyir izlerken, yem fiyatları ise artmaya devam ediyor.

4 ay önce Tarım

Yaş çay fiyatı üreticiyi kızdırmış ve Tarım Bakanı Yumaklı çay alım fiyatının değiştirmeyeceğini açıklamıştı. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü günlük yaş çay alımlarının devam ettiğini ve bugünden itibaren dekarda 50 kilogram kontenjan uygulanacağını bildirdi.

4 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatlarındaki gerileme et fiyatlarına da yansımaya başladı. Dana ve kuzu kesim fiyatı düşerken, bu düşüş et fiyatlarına yansımıyordu. Ancak bu hafta kırmızı et fiyatları kiloda 10 lira düştü. Peki düşen fiyata rağmen asgari ücretle çalışan bir vatandaş, 510 liraya kıyma tüketebilir mi?

4 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatları artmaya devam ediyor. Karkas kesim fiyatları 3 haftadır düşürken, canlı hayvan fiyatlarının artmaya devam etmesi, hayvancılıkta üretim tarafında yaşanan sorunun devam ettiğini gösteriyor. Buzağı, damızlık düve ve besilik dana fiyatı bu hafta da yükseldi. İşte güncel canlı hayvan fiyatları.

4 ay önce Tarım

Merkez Bankası tarafından Tarım Kredi Kooperatiflerine yüzde 18 faizle 3.2 milyar lira kredi verildiği ortaya çıktı. 3.2 milyar liralık kredinin faizi ise peşin olarak ödendi.

4 ay önce Tarım

Tekirdağ limanında binlerce tonluk GDO'lu mısır skandalı patlak verdi. İddialara göre, Tarım Bakanlığının laboratuvarlarının şifreleri çalınarak, binlerce ton GDO'lu mısırın GDO'suz hala getirilerek ülkeye sokulduğu kaydediliyor. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı jet hızıyla soruşturma başlattı.

5 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Kesim fiyatları bu hafta da 5 lira düştü. UKON haftalık dana, inek kesim fiyatlarını yayınlarken, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de üyelerine yönelik inek, dana ve düve kesim fiyatlarını haftalık olarak açıklıyor.

5 ay önce Tarım

Tarımda üretim planlamasına geçilirken, Tarım Bakanlığı 2023 yılına ait sertifikalı tohumluk satış rakamlarını açıklamadı. Buğdayda birçok bölgede hasat başlarken, Tarım Bakanlığının hala 2023 yılına ait sertifikalı buğday tohumluk satış rakamlarını açıklamaması dikkat çekiyor.