4 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarını yakından ilgilendiren, kesim fiyatları bu hafta da düştü. 380 liraya kadar çıkan dana kesim fiyatları son 3 haftadır düşüyor. Güncel kesim fiyatları 350 liranın altına düştü.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, Mayıs ayında da kesim fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi. Birinci kalite tosun, ikinci kalite düve, erkek manda ve üçüncü kalite inek, dişi manda kesim fiyatlarını değiştirmeyen ESK, en son kesim fiyatlarını Mart ayında güncellemişti.

4 ay önce Tarım

Türkiye'nin 2024 yılının ilk üç ayında ithal ettiği gübre miktarı belli oldu. Ocak, Şubat ve Mart aylarında ithal gübre fiyatları değişmezken, Türkiye, üre gübresini ortalama 11 bin 100 liradan ithal etti. Üre gübre ithalatında Umman yine ilk sıralarda yer aldı.

4 ay önce Tarım

Meyve yetiştiriciliği ve bağcılık yatırımlarında, yatırım ve işletme kredilerinde yüzde 75 faiz indirimli 40 milyon liraya kadar kredi verilecek. Üzümde en az 10 dekar, diğer meyve türlerinde ise en az 25 dekar arazi üzerine kurulacak bahçeler yüzde 75 faiz indirimli kredi desteğinden yararlanabilecek.

4 ay önce Tarım

Kendi bahçenizden taze hasat edilmiş, kokulu, dalında olgunlaşmış, güneşte iyice ermiş bir domatesi ısırmadıysanız gerçek bir domatesin tadına bakmamışınızdır. Domates bitkisinin yetiştirilmesi kolaydır ve son derece üretkendir. Kolay ancak bazı basit etkili adımları bilmeniz gerekiyor.

4 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta Aselsan tarafından üretilen elektronik küpelerin kullanımına yakında başlanılacak. Bekir Pakdemirli döneminde başlatılan akıllı küpe projesi hayata geçirilemezken o dönem elektronik küpelerin Aselsan tarafından üretilmesi için bir çalışma başlatılmıştı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu çalışmada sona gelindi.

4 ay önce Tarım

2019 yılında Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde çiftçiye kamyon üzerinden satışı yapılan sahte gübrelerle ilgili yürütülen yargılama sürecinde, sahte gübre satışını yapan kişiler hakkında 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Sanık avukatları tarafından yapılan istinaf başvurusu da reddedilerek, mahkumiyet kararı kesinleşti.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen'in eski şirket ortağı Yusuf Burucu'nun 50 bin baş etçi düve ithalatı öncesinde TİGEM'e danışman olarak atandığı ortaya çıkarken, Gümen'in geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar Tarım İşletmesinde yaptığı incelemelerde eski şirket ortağını yanından ayırmadığı görüldü.

4 ay önce Tarım

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekidağ'da patlak veren GDO'lu mısır skandalı ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

4 ay önce Tarım

Tekirdağ'da patlak veren GDO skandalında detaylar belli olmaya başladı. Tarım Bakanlığının sistemine sahte analiz raporları ve sahte izin belgeleri yüklenerek, 5 firmaya ait GDO'lu 10 gemi mısır ve kanolanın ülkeye sokulduğu iddia edilirken, Tarım Bakanlığı müfettiş görevlendirirken, savcılıkta soruşturma başlattı.