4 ay önce Tarım

Şekerde, 2024-2025 dönemi kotaları belli oldu. Kamu şeker fabrikalarının toplam şeker kotası bir önceki pazarlama yılına göre 31 bin 320 ton düştü. Bünyesinde 15 şeker fabrikası bulunan TÜRKŞEKER, 31 bin 320 ton daha az şeker üretecek.

4 ay önce Tarım

Hasadın başlamasıyla birlikte bölgelerde hasat tavsiye fiyatları da belirlenmeye başladı. Mardin ve Kızıltepe Biçerdöverciler Derneği yaptığı toplantıda 2024 yılı için hasat tavsiye fiyatlarını açıkladı.

4 ay önce Tarım

DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Murat Tamer Çevik, TMO'nun geçen yıl kilo başına 9 lira 25 kuruş olarak açıkladığı buğday alım fiyatının, bu yıl maliyet artışı dikkate alınarak en az 15 lira olarak açıklaması gerektiğini vurguladı. Çevik, aksi takdirde, çiftçilerin üretimi bırakabileceğini ve bu durumun tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

4 ay önce Desteklemeler

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazananların listesini açıkladı.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun, Ukrayna’dan ithal ettiği 1 tır karkas ette salmonella çıktı. Salmonella hastalığı çıkan etin akıbeti ise bilinmiyor. Kamuoyu ESK'dan açıklama bekliyor!

4 ay önce Tarım

Gübre firmaları, yurt dışı fiyat hareketlerine bağlı olarak gübre fiyatlarında güncellemeye gitti. Üre, DAP, Can ve kompoze gübre fiyat listeleri güncellendi. İşte firmalar arası güncel gübre fiyatları...

4 ay önce Tarım

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, buğday alım fiyatının açıklanmasıyla ilgili çiftçinin bir beklentisi olduğunu ancak önümüzdeki günlerde netleştirip alım fiyatını açıklayacaklarını söyledi.

4 ay önce Tarım

Finansçı Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Gübretaş, 2024 yılı 1.çeyrek VUK kayıtlarında zarar açıkladı. Gübretaş’ın gübreyi diğer firmalara göre daha pahalı satmasına rağmen VUK kayıtlarına göre yine zarar açıklaması dikkat çekti.

4 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarnet Bilişim A.Ş’de 2015-2016 yıllarında bir yıl genel müdürlük yapan ve o dönem Sağlık Bakanlığının E-Nabız mobil uygulamasını devlete ücretsiz olarak uyguladığı gerekçesiyle görevi kötüye kullanmaktan dolayı dönemin Tarım Kredi Genel Müdürü tarafından hakkında dava açılan Batuhan Akyalçın, 8 yıl süren davadan beraat etti.

4 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerine yönelik açıklama yaptı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, çiftçiye bugün 1 milyar 221 milyon 785 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin hesaplara aktarılacağını belirtti.