4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya programını iptal mi edildi? Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dün basın mensuplarına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Cuma günü Konya’ya geleceğini duyurmuştu.

4 ay önce Tarım

Çiftçinin beklediği buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı. Yeni rakam, beklentinin altında kaldı. Üreticiler yeni taban fiyatına ateş püskürürken, Konya'da fiyatın iyi olduğunu, beklentiyi karşıladığını söyleyen tek isim KTB Başkanı Hüseyin Çevik oldu.

4 ay önce Tarım

2024 yılı TMO hububat alım fiyatları açıklanırken, açıklanan alım fiyatları TMO’nun sanayiciye yaptığı satış fiyatlarının da altında kaldığı ortaya çıktı. TMO, Mayıs ayında ekmeklik buğdayı sanayiciye 10250 TL/tondan satarken, TMO aynı buğdayı çiftçiden 9250 TL/tondan alacak.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, düşük açıklanan hububat fiyatlarına gelen tepkilerin ardından Bakanlık ile çiftçinin arasını açmaya çalışanlar olduğunu ileri sürerek, “Gıda konusu siyasi bir aparat değildir. Çiftçinin hiçbir şekilde rasyonel olmayan vaatlerle kışkırtılmasını kabul etmiyorum. Bizleri 7/24 yanında olduğumuz üreticilerle kopartmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

4 ay önce Tarım

Açıklanan buğday fiyatına sektörden büyük tepki gelirken, Tarım Politikaları uzmanı Ergin Kahveci, tarımsal üretim planlamasına dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya; “Böyle mi üretimi planlayacağız?” diye sordu.

4 ay önce Tarım

2024 yılı TMO hububat alım fiyatları açıklanırken, açıklanan fiyatlara çiftçiden tepki yağdı. En anlamlı tepki ise Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy'dan geldi. Toy, açıklanan hububat fiyatlarına “Çiftçinin ekinine dolu vursaydı bile açıklanan fiyat kadar çiftçiye zarar vermezdi” dedi.

4 ay önce Tarım

Hububat alım fiyatı beklentilerin çok altında açıklanırken çiftçi bir darbe de ödemelerde yaşayacak. TMO’ya ürün satacak çiftçiye, sattığı ürünün bedeli 45 gün sonra ödenecek.

4 ay önce Tarım

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan buğday alım fiyatının bu yıl doğrudan Tarım Bakanlığının sosyal medya hesaplarından açıklanırken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Bakanlık sosyal medya hesaplarından paylaşılan fiyatları retweet yaptı. Bakan Yumaklı'nın paylaşımının altına yorum yağdı...

4 ay önce Tarım

Binlerce çiftçinin merakla beklediği hububat alım fiyatları ve fark ödemesi belli oldu. Çiftçi, açıklanan alım fiyatının karşısında şok oldu. Buğday ve arpa alım fiyatındaki komik artışlar, gelecek dönem ülkenin buğday üretimine büyük bir darbe vuracak.

4 ay önce Tarım

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, 1 Ocak - 31 Mayıs döneminde gerçekleştirilen gübre ihracatı, 32,19'luk artışla 106 milyon 929 bin dolar oldu.