4 ay önce Hayvancılık

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık fiyatlarında hızla düşüş gözlemlendi. 15 gün önce 300 TL olan büyükbaş kurbanlık canlı kilogram fiyatı 40 lira birden düşerek 260 lira oldu.

4 ay önce Hayvancılık

Ankara Pursaklar'da bulunan hayvan pazarında kurbanlık hayvanlarını satışa çıkaran besici, zincir marketlerde satılan kurbanlıklara tepki gösterdi. Besici, "Bir hayvanın 'kurban' olması için en fazla 7 kişi girmesi gerekiyor. 8'inci kişi dinimizde caiz değildir" dedi.

4 ay önce Tarım

Adana'da bir araya gelen 13 Ziraat Odası Başkanı, TMO'nun açıkladığı hububat fiyatlarını eleştirerek, "Biz üretmezsek ülke aç kalır" açıklamasında bulundu.

4 ay önce Hayvancılık

TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, zincir marketlerin Kurban Bayramı'nı ticarete çevirdiğini, marketlerde  kurbanlık değil et satıldığını dile getirdi.

4 ay önce Tarım

TMO'nun açıkladığı 2024 hububat fiyatlardan memnun kalmayan çiftçiler tarlalarını satmaya başladı. Borç altında ezilen çiftçiler, çareyi tarlalarını satmakta aradı.

4 ay önce Tarım

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık fiyatlarının bilinçli bir şekilde düşük tutulduğunu iddia etti.

4 ay önce Hayvancılık

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 60 gebe simental düve alımı için ihale gerçekleştirecek. İşte son başvuru tarihi...

4 ay önce Tarım

Eskişehir Anadolu Gazetesi köşe yazarı Kerem Akyıl, bu haftaki köşesinde ‘Çiftçi batar. AK müteahhit köşeyi döner’ başlıklı köşe yazısıyla hububat fiyatlarını değerlendirdi.

4 ay önce Tarım

Bakan Yumaklı, 7,1 milyon hektar arazinin sulamaya açıldığını duyurdu. Yumaklı, “Bu yıl 65 adet sulama tesisi, 23 adet toplulaştırma projesini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

4 ay önce Tarım

Batmanlı çiftçi Deniz Demir, TMO'nun açıkladığı hububat fiyatlarından memnun olmadıklarını, bu anlamda tüccarların da piyasaya daha ucuz fiyattan gireceklerini belirtti.