Sütaş, “2021 Yılı Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu”nu yayımladı. Sütaş’ın kamuoyu ile paylaştığı 2021 yılı Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu’na göre Sütaş üretim tesislerindeki toplam elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini çiftliklerinin gübreleri ve fabrikalarının organik atıklarından karşıladı. 2021’de sera gazı emisyonları bir önceki yıla göre yüzde 11’lik düşüş gösteren Sütaş’ın yenilenebilir enerji üretirken salımını önlediği sera gazı miktarı, üretim faaliyetleri sonucu oluşan sera gazı miktarından yüzde 117 fazla oldu. Biyogaz tesislerinin kurulduğu 2013 yılından bu yana toplam 38 milyon ağacın yaptığına eşdeğer sera gazı salımı engellendi.  

SÜTAŞ GES KAPASİTESİ HEDEFİNİ 25 MW’A YÜKSELTTİ

Yenilenebilir enerji kullanımını artırmayı planlayan Sütaş, bu amaçla güneş enerjisi santrali (GES) yatırımlarına da ağırlık verdi. Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi, Bingöl Entegre Tesisleri’nde 1 MW gücündeki hibrit GES yatırımını Ocak 2023 itibarıyla devreye almaya hazırlanan Sütaş; Tire, Aksaray ve Bingöl tesislerindeki çiftliklerinin ve fabrikalarının çatılarına GES kurmak üzere çalışmalara başladı. 10 MW GES yatırım hedefini 25 MW’a yükselten Sütaş, ısı enerjisi ihtiyacının yüzde 50’si kadar yenilenebilir enerji üretmeyi hedefliyor.

Güncel et kesim fiyatları açıklandı! Dana kesim fiyatı değişmedi, kuzu kesim fiyatı arttı! Güncel et kesim fiyatları açıklandı! Dana kesim fiyatı değişmedi, kuzu kesim fiyatı arttı!

HEM ÜRÜN VERİMİ HEM DE TOPRAĞIN KARBON TUTMA KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Gelecek nesillerin yeterli, sağlıklı ve kaliteli gıdaya erişimini sağlamanın ve tarımı sürdürülebilir kılmanın yolunun onarıcı tarım olduğuna inanan Sütaş, ilerleme raporunda bu yönde elde ettikleri sonuçları da paylaştı. Ürettiği organik ve organomineral gübreyi yem bitkileri yetiştirilen tarlalardaki toprağın organik yapısını iyileştirmede kullanan Sütaş, bu sayede hem ürün verimini hem de toprağın karbon tutma kapasitesini artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Sütaş’ın tarlalara kazandırdığı organik madde miktarı, 2020 yılında 33 bin ton iken 2021’de yaklaşık 42 bin tona ulaşmış durumda. Sütaş, 2025 yılına gelindiğinde tarlalara yılda 50 bin ton organik madde kazandırmayı hedefliyor.