Çiftçisinin günlerdir beklediği pancar alım fiyatı bugün açıklandı. Pancar alım fiyatı da, buğday ve arpada olduğu gibi yine Bakanlığın sosyal medya hesaplarından açıklandı. Açıklamanın Bakan Yumaklı’nın Azerbaycan programına denk getirilmesi dikkat çekerken, alım fiyatı Bakan Yumaklı’nın sosyal medya hesaplarından da paylaşılmadı.

Türkşeker 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatı kota tamamlama primi ile birlikte ton başına 2 bin 375 lira oldu. Türkşeker geçen yıl pancar alım fiyatını 1855 lira olarak açıklamıştı.

ÇİFTÇİ 2500 LİRANIN ÜSTÜNDE BİR FİYAT BEKLİYORDU!

Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi! Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi!

Açıklanan pancar alım fiyatı bazı çiftçilerin tepkisini çekse de fiyatı yeterli gören çiftçilerde oldu. Pancar alım fiyatı ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım ve yorumda bulunan çiftçilerin bazıları tepki gösterirken, bazı çiftçiler de maliyet hesabı yaparak dönüme 20-25 bin lira kar kalacağını belirterek yeterli bulanlarda oldu. Ancak çiftçide genel beklenti 2500 TL’nin üstü bir fiyat açıklanmasıydı.