TARIMDAN HABER ÖZEL / Yem fiyatlarına gelen zamlar, gözleri Ulusal Süt Konseyine çevirdi. Ulusal Süt Konseyi’nin üreticinin zararını önlemek için 3 ayda bir toplanma kararı alınırken, ihtiyaç halinde 3 aydan önce de toplanacağı açıklanmıştı. Yem fiyatlarına arka arkaya gelen zamlar, süt üreticisinin kaybını artırırken, Ulusal Süt Konseyi’nin toplanarak üreticinin kaybına yönelik bir çözüm bulması bekleniyor. 

ULUSAL SÜT KONSEYİ EN SON AĞUSTOS AYINDA TOPLANMIŞTI! 

Ulusal Süt Konseyi en son Ağustos ayında toplanarak, süt fiyatlarında artış yapılmaması yönünde karar alınmıştı.Toplantıda Nisan ayında belirlenen 14,65 TL güncel çiğ süt tavsiye fiyatının devamına karar verildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, çiğ süt tavsiye fiyatının 3 aylık periyotlar halinde değerlendirileceği kaydedilmişti. 

İnek, dana, düve (28 Eylül) kesim fiyatları açıklandı! İnek, dana, düve (28 Eylül) kesim fiyatları açıklandı!

YEM FİYATLARINDAKİ ARTIŞ SÜT FİYATLARININ DA GÜNCELLENMESİNİ GÜNDEME GETİRDİ!

Yem fiyatlarındaki artış, süt fiyatlarının da güncellenmesini gündeme getirirken, bunun için Ulusal Süt Konseyi’nin toplanması gerekiyor. Maliyetlerdeki artışlar karşısında 3 aylık sürenin de beklenmeden konseyin toplanacağına yönelik üreticiye söz verilmişti. Üretici, şimdi Bakanlıktan bu sözün tutulmasını bekliyor.