Hububat ürünleri, ülkemizin hem üretim hem de tüketim alanlarında büyük bir öneme sahiptir. Çiftçilerin en büyük geçim kaynakları arasında yer alan bu ürünler, ülke ekonomisi açısından da son derece önemlidir.

Tarım faaliyetlerinin ülkemizin dört bir yanında devam ettiği şu günlerde hububat ürünleri için de harekete geçildi. Birçok bölgede hasat dönemi devam ederken Trakya’da buğday hasadının sona ermiş olduğu öğrenildi.

Lavanta Ne Zaman Ekilir? Lavanta Ne Zaman Ekilir?

Bu hasat döneminin ardından hububat ürünleri özelinde miktar, kalite ve fiyat dengesinin nasıl kurulacağı merak edilirken güncel fiyat listeleri de yakın takip altına alındı. Hem üreticiler hem de tüketiciler hububat ürünlerinin mevcut fiyatlarını arama motorları üzerinden sorgulamaya başladı. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde arpa, buğday ve mısır gibi hububat ürünlerinin güncel fiyatlarına yer verdik. İşte ayrıntılar…

FİYAT DENGESİ ALT ÜST OLDU

2019 yılının son haftalarında ortaya çıkan koronavirüs salgını ekonomik düzenin alt üst olmasına yol açmıştı. Üretim kanalını da etkileyen salgın bugün kontrol altına alınmış olsa da ekonomik alanda yarattığı tahribat pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ciddi sorunlara yol açtı.

Bugün mazot ve gübre fiyatları yukarı yönlü bir trend içerisindelerken bu durum hububat ürünlerinde de fiyat değişimlerine yol açtı. Üreticiyi hayal kırıklığına uğratan fiyat artışları, özellikle buğday alımı alanında tepkilere neden oldu.

23 TEMMUZ 2024 HUBUBAT FİYATLARI

Hasat döneminin ülke genelinde tamamlanmasının ardından hububat fiyatlarında ne gibi değişimlerin olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. Öte yandan güncel hububat fiyatları da arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı.

Buğday alım fiyatının yükselip yükselmeyeceği, diğer hububat ürünlerinin fiyatlarında değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak edilirken güncel fiyat listesi yayınlandı. Söz konusu listeye göre; ekmeklik buğday 8,72 TL, arpa 7,03 TL, mısır 7,88 TL ve makarnalık buğday 8,48 TL’den satışa sunuluyor.