Lütfen yazıya geçmeden önce sizden ricam 2 dakikanızı ayırıp yukarıdaki videoyu izleyebilir misiniz...

Bu video, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programından ilgili bölümü kesilerek alındı. 

Aydın, Trakya’da yapacakları hayvancılık yatırımını açıkladı. Ancak bu açıklama çiftçi adına, ülke adına Tarım Kredi adına ne derseniz deyin tam bir fecaat!

Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Ne sperma ile ilgili verdiği bilgi doğru ne de embriyo transferi ile ilgili hiçbir bilgisi yok.

Bilgisinin olmaması normal çünkü bir sığırdan bile yılda bir defa buzağı alındığını daha yeni öğrenen bir genel müdürden bahsediyoruz. İşin en acı tarafı, bu yönetici maalesef her hangi bir kurumun değil, Türkiye’nin tarımsal üretiminde en stratejik kuruluşların başında gelen bir çiftçi kuruluşunda 2 yıldır genel müdürlük yapıyor!

Düşünün, bir sığırın yılda bir kere doğum yaptığını bile bu yaşına kadar öğrenememiş bir genel müdürün görev yaptığı kurum Trakya’da 20 bin başlık hayvancılık yatırımı yapacak, bu işletmede yılda 1 milyon ton sperma üreterek (!) ülkeyi ithalattan kurtaracak, bununla da kalmayıp embriyo transferi ile yılda bir kez doğum yapan sığır 15-20 doğum yapar hale gelecek ve ülkenin hayvancılıkta yaşadığı sorunlar da bu yolla çözülecek!!!

Tamam sperma, embriyo nedir bilmiyor olabilirsiniz. Ancak böyle 'tarihi bir açıklama!' yapacaksınız, insan program öncesi en azından dersine çalışmaz mı!

Dersine bile çalışmaktan aciz bir yönetici nasıl olacak da ülke hayvancılığına bir katkı sunabilecek! 

Geçmişte yine bugün Hüseyin Aydın’ın yaptığı gibi TİGEM’de ülke hayvancılığını ithalattan kurtarmak için embriyo transferi konusunda milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Binlerce hayvan ithal edilmişti. Ama bu yatırımların hepsi liyakatsız yöneticiler yüzünden çöp olmuştu. İthal edilen hayvanların hepsi kesime gitmiş, TİGEM çiftlikleri hastalıktan geçilmez olmuş, kurum milyonlarca dolar zarara uğratılmıştı. Kamu zararının hesabı hiçbir yöneticiye sorulmadan da konunun üstü kapatılmıştı!

İnanın Hüseyin Aydın’ın bu yaşanmış acı tecrübeden bile haberi yoktur. Ancak gördüğümüz kadarıyla kendi koltuğunu koruyabilmek için Tarım Kredi’yi de embriyo transferi işine sokacak! Yaptığı tarihi açıklama (!) bunu gösteriyor. Olan yine çiftçinin ve ülkenin kaynaklarına olacak! 

Fakat şunu belirteyim bu yatırım, TİGEM'in ki gibi unutulmayacaktır! Sığırın yılda kaç doğum yaptığından bile haberi olmayan genel müdürden nitelikli bir sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak embriyo transferi yatırımı diye tarihe geçecektir!!!

Akıllara kazınacaktır...

Türkiye, 'tarımda neden bir yol alamıyor' denildiğinde artık uzun uzun cümle kurmak zorunda kalınmayacak!

Hüseyin Aydın'ın bu 'tarihi açıklaması!' zaten hap niteliğinde bir cevap olacaktır.

'Kepek ekin' diyen Bakanımızdan sonra bir de 'embriyo transferi ile sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak' genel müdürümüz oldu! 

Ne diyelim vatanımıza, milletimize hayırlı olsun!!!