Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi! Hububat fiyatları yönünü yukarı çevirdi! Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi!

Batman Ovası’nda mısır hasadı başladı. Piyasanın bu yıl tonuna 7 bin 800 TL civarında fiyat vermesinin iyi bir rakam olduğunu ifade eden Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Bu yıl dekardan ortalama  bin 500 kilo ve üzeri verim alınan mısırdan üretici memnun. Gerek piyasanın verdiği fiyat gerekse de TMO’nun başfiyatı açıklamaması çiftçinin lehine dönüştü. Batman’da mısır ürününde piyasa oturdu sayılır. Üretici şu anda verimden, fiyattan ve TMO’nun fiyatı açıklamamasından memnun. Batman Ovası’nda bu yıl 120 bin ton civarında rekolte bekleniyor” diye konuştu.

AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ DE YAYGINLAŞIYOR!

Batman'da yağlı ayçiçeği ürününün tuttuğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, şunları kaydetti: “Vali sayın Ekrem Canalp, ayçiçeği ekimine ilişkin düzenlediği Çalıştay’dan ayçiçeğinin burada rahatlıkla ekilebileceği sonucu çıkmıştı. Batman’ın ilçe ve köylerinde ekilen tohum iyi verimi verdi. İkinci ürün olarak ekilen bu üründe 1500 dekarda ekim gerçekleştirildi. Bu sonucu gören Çiftçiler ayçiçeğini hem ilk ürün hem de ikinci ürün olarak ekiyor. Bu ürününün yaygınlaşması için örnek projeyi başlatan başta Vali sayın Canalp olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”