10 ay önce Tarım

2013 yılından buyana Türkiye'nin gündeminde olan Sudan'da arazi kiralanarak tarım yapma macerası sona erdi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile "Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık AŞ"nin tasfiyesine karar verildi. 2018’de kurulan şirkete atanan yöneticilere 5 yıldır maaş, huzur hakkı, ikramiye ve prim adı altında ödeme yapılmıştı.

10 ay önce Tarım

CHP Niğde Milletvekili  ve Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kırsalda mera alanı iken hazine arazilerine dönüştürülüp köy dışına satış yolu açılan ve bu yolla imara açılan tarım arazilerinin köylülerin elinden nasıl alınacağını adım adım anlattı.

10 ay önce Gümüşhane

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, dün bir duyuru yaparak arılı kovan desteklemesi müracaatlarının başladığını belirtti.

10 ay önce Gümüşhane

Hayvancılık destekleri ile ilgili uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Tarım İl Müdürlükleri buzağı destek başvuru süreleri ile ilgili yetiştiriciyi bilgilendirmek için duyuru yapmaya başladı.

10 ay önce Tarım

​Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ve ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri derecelendirme kapsamına alındı.

10 ay önce Denizli

Denizli'de küçükbaş hayvancılıkta yaşanan çoban sorununu çözmek ve çobanlık mesleğini daha cazip hale getirerek, gençlerde ilgi uyandırmak için 'Çoban Yıldızı' yarışması düzenlendi. Yarışmada ilk üçe giren çobanlara koç hediye edildi.

10 ay önce Tarım

Kastamonu'da pancarı tarlada kalan çiftçinin tepkisi üzerine yetkililer harekete geçti. Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaparak, çiftçilerin pancarının en kısa sürede alınacağı kaydedildi.

10 ay önce Bilecik

Buğday, ayçiçeği fark ödemesi ile sertifikalı tohum desteği ödemelerinde çiftçilerin bir mağduriyet yaşamamaları için il müdürlükleri tarafından duyurular yayınlanmaya başladı.

10 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığından şok ithalat yetkisi! Özel bir firmanın ithalat yetkisi alarak Uruguay'dan 8 bin 500 baş etçi boş düve ithal etmesi sektörde büyük bir tepkiye neden olurken, boş düve adı altında kesimlik hayvan ithal edildiğine yönelik iddialar ise sektörde tartışmalara neden oldu.

10 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri, tüccarla 50 bin ton soğan alım sözleşmesinin ardından 6 tüccarla da kilosu 18 liradan 300 bin ton patates alım sözleşmesi imzalandı. Tüccarlar parasını peşin aldıkları patates ve soğanı Şubat-Mart aylarında Tarım Kredi'ye teslim edilecek. Yerel seçimlere hazırlık kapsamında yapılan alımlarda çiftçinin değil de tüccarın para kazanması dikkat çekiyor.