10 ay önce Dünyada Tarım

Hindistan hükümeti, tüccarlar, toptancılar ve perakendeciler için buğday stok limitlerini yarıya indirerek sırasıyla 1.000 tona ve beş tona indirdi.

10 ay önce Tarım

Türkiye’nin buğday ithalatını un ve makarna ihracatı için yaptığı savunulurken, makarnacılık sektöründeki ihracat geliri, un sektöründeki ithalat giderini karşılamayarak 641 milyon dolar açık verdi. Un sektörü ile makarna sektörü arasındaki 641 milyon dolarlık dış ticaret açığı, Türkiye’nin buğdayda ithalatçı yönünü gözler önüne serdi.

10 ay önce Tarım

Yozgat Sarıkaya’da tonlarca şeker pancarı, TÜRKŞEKER'e ait Yozgat Şeker Fabrikası'nın alım yapmadığı için yollarda ve tarlalarda bekletiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’e dert yanan çiftçiler, şeker pancarlarının yağmur nedeniyle çürüme tehlikesi altında olduğuna dikkat çekti.

10 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bu hafta ödemesi yapılan tarımsal destekleri açıkladı. İşte kalem kalem ödemesi yapılan destekler...

10 ay önce Gıda

EZZİB Başkanı Davut Er, FAO verilerine göre Türkiye'de kişi başına düşen bitkisel yağ tüketimi yılda yaklaşık 25 kg iken, zeytinyağı tüketiminin 2 kg'ın altında olduğunu kaydetti. Er, ülkemizde zeytinyağını tercih eden kesimin, genellikle belirli bir gelir düzeyine sahip olan ve ağırlıklı olarak ürünün üretildiği bölgelerde yaşayan tüketiciler olduğunu belirtti.

10 ay önce Tarım

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüzalp, TÜİK Dış Ticaret Verilerine göre, Türkiye’nin 2023’ün 10 aylık döneminde 18.26 milyar doları bulan gıda ve içecek ithalatı yaptığını vurgulayıp, “Bu rakamları önüne alan hiç kimse Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu söyleyemez. Bir yandan hayvancılıkta ithalatımız rekor seviyelerde devam ediyor, diğer yandan tahıl sektöründe Rusya pazarı tekeline almaya çalışıyor” dedi.

10 ay önce Denizli

Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini ve Beyağaç ilçesine zeytin sıkma ve yağ işleme fabrikası kurulması hakkında çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.

10 ay önce Giresun

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” uygulamaya geçiyor.

10 ay önce Bolu

Bolu Valiliğinin koordinesinde, özel idare katkısıyla Bolu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, Seben ilçesi Musasofular köyünde koyun-keçi yetiştiricilerine düzenlenen törenle Ekinokok (Kist Hidatik) ilaç dağıtımı yapıldı.

10 ay önce Eskişehir

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi, İyi Tarım Uygulamaları Birimi personeli tarafından yapılan denetim faaliyetleri büyük bir titizlikle devam ediyor.