10 ay önce Güncel

TİGEM’in tarım arazilerini kiralayanlara büyük bir kira kıyak geçildiği ortaya çıktı. 2022 yılı Sayıştay denetim raporunda, TİGEM’in kiralanan tarım arazilerinin her yıl Ocak ayında peşin alınması gereken kira bedellerinin kanunlara aykırı bir şekildeki taksitlendirme yapılarak, kiracılara büyük bir kıyak geçilerek kurumun zarara uğratıldığı tespit edildi.

10 ay önce Hayvancılık

Yılın ilk 10 ayında yapılan sığır ithalatı 859,6 milyon dolara yükselerek önceki yıllara fark attı. Kırmızı et fiyatlarını dengelemek için seçilen bu yola rağmen karkas et fiyatlarında sene başından bu yana yüzde 85'lik artış yaşandı. Dünyada ise sığır eti fiyatlarındaki artış yüzde 10'nun altında kaldı.

10 ay önce Muş

Muş Valiliği ve İl Özel İdaresi desteğiyle Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda çiftçilere %75 hibeli yemlik Tritikale ve Macar Fiğ tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi.

10 ay önce Güncel

Yanmar Turkey, bazı traktör modellerinde 'KDV Bizden' kampanyası başlattı. 22 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada, satın alınacak YM 347 ve YM 359 model traktörlerin % 10 tutarındaki KDV oranı, şirket tarafından karşılanacak.

10 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarını düşürmek için yaptığı kesimlik hayvan ithalatı ile özel sektör tarafından yapılan besilik hayvan ithalatı, Türkiye'nin sığır ithalatında yeni bir rekora imza atmasına neden oldu. Ekim ayında sığır ithalatı yüzde 961 arttı!

10 ay önce Tarım

Yanlış okumadınız, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tasfiye edilen Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2022 yılını 1 milyon 36 bin lira karla kapattı. Peki kar nereden geldi? Bugüne kadar şirketin yönetim kurulunda kimler bulundu? Detaylar ortaya çıktı...

10 ay önce Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Emirdağ ilçesinde çiftçiye yüzde 50 hibe destekli soğuğa ve kuraklığa dayanıklı buğday tohum desteğinde bulunulduğu belirtildi. 

10 ay önce Batman

Arıcılıkta, 2023 yılı destekleme takvimi belli oldu. Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı arıcılık destekleme iş takvimini yayınladı. Buna göre arıcılık desteklemeleriyle ilgili süreç 4 Eylül'de başlarken, 2 Şubat 2024’e kadar devam edecek.

10 ay önce Denizli

Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir kısmını oluşturan Denizli'de, hasatta sona yaklaşılıyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun hasadı hem alıcıları hem de üreticileri memnun etti. Kentin birçok bölgesinde geçen yıla oranla artan pamukta, hasat için makineler hummalı çalışmalarına devam ediyor. Pamuklar hasat edilmesinin ardından işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiliyor. 

10 ay önce Tarım

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, buğday ve arpada çiftçiye ödenecek alım priminin yaşanan yüksek enflasyondan dolayı güncellenmesini istedi. Ürün dökeli çok uzun zaman olduğuna dikkat çeken Arabacı, "Biz ürünü dökerken mazot 21 lirayken mazot şimdi 40 lira bandında geziyor. Üreticimizin tarımda sürdürebilirliğe devam edebilmesi için kilogram başına ödenecek 1 lirayı Bakanlığımız revize edip üreticilerimize bir an önce ödeme yapar diye düşünüyorum" dedi.