10 ay önce Hayvancılık

Süt fiyatlarının baskılanmasından dolayı zarar eden üretici, dişi hayvanlarını kestirmişti. 2022 yılında yoğun bir şekilde inek kesiminden dolayı süt üretimi de düşmüştü. TÜİK’in Ekim ayı süt üretim verilerine göre süt üretimi yıllık ve aylık bazda arttı. Süt üretiminin artması, inek kesimi durdu mu? sorusunu gündeme getirdi.

10 ay önce Güncel

Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkındaki Yönetmelikle, meyve bahçesi kurumunda önemli bir düzenlemeye gidildi. 5 dekar üzerindeki arazilerde, eğim yüzde 6'nın altındaki yerlerde meyve bahçesi kurumuna izin verilmeyecek. Yeni dönemde meyve bahçesi kurulumundaki şartlar nedir? İzin almak gerekiyor mu? Detaylar haberimizde...

10 ay önce Güncel

Coşkun Sabah yumurta ticareti işinden elini ayağını çekti. Yumurta çiftliğinin kapısına kilit vuran sanatçı, “Çok yorucu oluyordu ve başında olmayınca bu işler öyle kolay yürümüyor. O yüzden devir bile yapmadan kapattım. Oradan aylık kazandığımı zaten ben bir ekstradan alıyorum” dedi.

10 ay önce Güncel

Pakun, yeni fabrika yatırımlarına devam ediyor. 2023 yılında Çorlu’da temeli atılan üçüncü fabrika, 2024 yılında hizmete girecek. Yeni fabrikayla birlikte Pakun, buğday kırma kapasitesini günlük 2 bin 600 tona çıkararak, ihracat kapasitesini yüzde 75 oranında artıracak.

10 ay önce Güncel

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 40 litre zeytinyağı çalan hırsızlar yakayı ele verdi.

10 ay önce Dünyada Tarım

Fas hükümeti 1 Ocak’tan itibaren zeytinyağı ihracatına sınırlarını resmen kapatıyor. Bu tarihten sonra yeni gerilimlerle karşı karşıya kalınacak. İspanyol ithalatçıları, hem dökme hem de paketlenmiş olarak, 2022'de Fas'tan yaklaşık 7.400 ton satın almışlardı. İspanyol ithalatçılar için daha büyük zorluk bekliyor.

10 ay önce Dünyada Tarım

Rusya, kavun ve karpuz tohumlarında bakteri bulunmasının ardından, geçtiğimiz hafta Hollanda'dan tohum ve ekim malzemesi ithalatını 30 Kasım tarihinden itibaren tamamen durdurdu.

10 ay önce Tarım

Elektrik özelleştirmesinin ardından 2018 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 6 ilde tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketim bedelinin desteklenmesine yönelik uygulamaya konulan elektrik desteği 2023 yılının sonunda bitiyor. Elektrik dağıtım şirketleri, çiftçilere şimdiden mesaj yollayarak elektrik desteğinin yılbaşından itibaren kaldırılacağını duyurdu. Peki, 6 ilde 5 yıldır uygulanan elektrik desteği diğer 75 ilde neden uygulanmadı? Detaylar haberimizde...

10 ay önce Güncel

Kayseri Şeker’e ortaklığı bulunan Elbistan ve Civarı Pancar Ekicileri İstihsal KP, 14 milyon lot hissenin borsada satışa konu olabilmesi için başvuruda bulundu.

10 ay önce Tarım

Bucak Ziraat Odası, bayiliğini yaptığı gübre çeşitlerinde indirim yapıldığını duyurdu. İndirim kampanyasının 14-15-16 Aralık tarihleri arasında uygulanacağı belirtilen açıklamada, üre gübresinin 622 liradan satılacağı belirtildi.