10 ay önce Hayvancılık

Son iki haftadır sert bir şekilde yükselen karkas kesim fiyatları, ithal besilik sığırların erkenden kesime gitmesinden dolayı bu hafta düştü. Dana yağsız kesim fiyatı 269 liradan 260 liraya, kuzu yağsız kesim fiyatı 278 liradan 273 liraya ve dana yağlı kesim fiyatı da 250 liradan 235 liraya geriledi.

10 ay önce Güncel
10 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemesi kapsamında açıklama yaptı. Yumaklı, yaptığı açıklamada “4 milyar 247 milyon 28 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

10 ay önce Tarım

Türkiye gübre pazarında yüzde 20 payla sektör lideri olan İGSAŞ, Kocaeli'de yılda 560 bin ton olan üre üretimini yeni yatırımlarıyla 1,2 milyon tona ulaştıracak. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal "Tek üre üreticisi olarak pazar payımızı yüzde 15’ten yüzde 30’a çıkarıp yılda 500 milyon dolarlık ithalatı ikame edeceğiz" dedi. 

10 ay önce Tarım

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını teşvik etmek amacıyla 2018'den bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi, topraksız ve yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıl süreyle kiraya verildi.

10 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi, Kasım ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu. Buna göre çiğ süt üretim maliyeti Kasım ayında, bir önceki aya göre 56 kuruş artarak 10,83 liraya yükseldi. Aylık çiğ süt üretim maliyetini her ayın başında yayınlayan TÜSEDAD ise Kasım ayı çiğ süt üretim maliyetini açıklamadı.

10 ay önce Dünyada Tarım

Gana'daki kakao endüstrisi sallanıyor. Ülkedeki kakaonun pazarlamasından sorumlu kurum olan Kakao Kurulu'nun (Cocobod) artık çiftçilere ödeme yapacak parası yok. Bütün bunlar, kakao fiyatlarının uluslararası piyasalarda rekor seviyelerde olmasına rağmen gerçekleşti. 

10 ay önce Tarım

Ak Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın 'AK Parti'den önce Türkiye'de traktör üretimi yoktu' açıklaması üzerine başlayan tartışma giderek büyüyor. Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, AK Parti'den önce de Türkiye'de traktör üretiminin bulunduğunu belirterek, "AK Parti traktör üretimine bir katkı sağlamadı ama kendileri döneminde ülkenin en büyük traktör fabrikası kapandı" dedi.

10 ay önce Tarım

Microbiota Biyoteknoloji’nin Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ICI Teknoloji ile ortaklığında tarım sektörü için yeni nesil mikrobiyal gübre geliştirdiklerini söyledi.

10 ay önce Güncel

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutlayan BTB Başkanı Gündüzalp, “Endüstriyel tarım yerine küçük üreticinin öz gücü olan kooperatifçiliği güçlendirmeliyiz. Kooperatiflerin varlığı, geleceğimizin teminatıdır.” dedi.