10 ay önce Güncel

Türkiye'nin önde gelen şeker üreticilerinden Kayseri Şeker, bugün itibarıyla sözleşmeli üretim yapan çiftçilere ikinci söküm avansını dağıtmaya başladığını duyurdu. Çiftçiye toplamda 307 milyon 605 bin 328 TL tutarındaki bu avans ödemesi yapılacak. 

10 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılında istihdam edeceği 7 bin 158 kadronun detayları belli oldu. Buna göre aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, bin 500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı alınacak.

10 ay önce Güncel

TİGEM’de örgütlü bulunan Öz Orman İş Sendikası ile 6’ncı dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendikadan yapılan açıklamada “Önemli değişikliklerin ve kazanımların elde edildiği toplu sözleşmenin TİGEM çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz” denildi. 

10 ay önce Güncel

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Niksar Mutluca köyündeki GES projesini TBMM gündemine taşıyarak, konuyla ilgili meclis araştırma önergesi verdi.

10 ay önce Güncel

Türkiye otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonundaki lider firması TürkTraktör, tarımda teknoloji entegrasyonunu hızlandırmak için bu alanda faaliyet gösteren start-up’ların büyümesine destek oluyor. TürkTraktör bu doğrultudaki ilk girişimini, çiftçilere dijital karar alma hizmeti sağlayan Agrovisio’ya yaptığı yatırımla gerçekleştirdi.

10 ay önce Güncel

Finansçı Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Gübretaş’ın sermaye artırım başvurusu, sermaye piyasalarında nadir görülen bir şekilde SPK tarafından reddedildi. Şirket hisseleri iki günde yüzde 20 değer kaybederken, çiftçinin iştiraki Gübretaş’ta yaşanan liyakatsizliği da gözler önüne serdi.

10 ay önce Hayvancılık

Yem fiyatlarına son günlerde arka arkaya gelen zamlar, hayvancılıkta maliyetleri yukarı çekiyor. Yem fiyatları artarken, süt fiyatlarının aynı oranda artmaması süt hayvancılığını da tehdit ediyor.

10 ay önce Tarım

Hububat sektörü sakin bir haftayı geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta buğday ve arpa fiyatlarında bir değişiklik olmazken mısır fiyatları tonda 200 lira yükseldi. Ekmeklik buğday 8 bin 500 lira, makarnalık buğday 10 bin 100 lira, arpa 7 bin 200 lira, mısır 5 bin 900 lira seviyesinde işlem gördü.

10 ay önce Güncel

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde Niğde’ye getirilen pamuk yüklü tır alev alev yandı. Yangın güçlükle söndürüldü.

10 ay önce Hayvancılık

Kesim fiyatlarının artmasıyla birlikte et fiyatları da yükselişe geçti. Ankara Ticaret Borsası verilerine göre dana eti maksimum 275 liraya kadar çıktı. Kuzu eti karkas fiyatı da en yüksek 290 lirayı gördü.