10 ay önce Güncel

BİST 30 endeksinde yer alan Borsa İstanbul’un güçlü hisselerinden Gübretaş’ta yaşanan sert düşüşün ardından derin bir sessizlik yaşanırken, Sabah gazetesi yazarlarından Melih Altınok, manipülasyon iddialarını gündeme getiren soruların cevaplandırılmasını istedi.

10 ay önce Güncel

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiyenin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Söz konusu ödemeler ÇKS’ye kayıtlı çiftçileri de yakından ilgilendiriyor. Bütçe görüşmelerinden dolayı süreç uzarken, 5 bin lira ikramiyenin en geç 2 Ocak’a kadar ödenmesi bekleniyor.

10 ay önce Bilecik

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı hayvancılık desteklerini tek bir çalışmada topladı. Söz konusu çalışma 2023 yılı hayvancılık desteklerinin miktarı ve destek başvuru tarihleri ile ilgili bilgileri içeriyor.

10 ay önce Ardahan

Buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Ardahan'da önemli bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Bakanlık tarafından zorunlu olarak uygulanmayan 20 bin doz buzağı septisemi aşısı bölgede uygulanacak. 

10 ay önce Amasya

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, güneş enerjisi panel sistemi hibe desteği başvurularının açıldığını duyurdu. Başvurular dün sona erdi.

10 ay önce Adana

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak, çiftçinin bir mağduriyet yaşamaması için çiftçi kayıt sistemi başvurularının hafta sonu da yaptırılabileceğini belirtti. 

10 ay önce Hayvancılık

Yem fiyatlarına son bir ay içinde arka arkaya gelen zamlar üreticiyi mağdur ederken, besi ve süt hayvancılığında maliyetleri de yukarı çekti. Eskiden çuvala 4-5 lira zam gelirken şimdi çuvala 40-50 lira birden zam geliyor. Et ve sütte fiyat artışı istenmiyorsa, yem maliyetlerine acilen bir çözüm bulunması gerekiyor.

10 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, son yıllarda koyunculuk modelinde önemli değişiklikler yaşandığına dikkat çekti. Entansif koyunculuk ile ekstansif koyunculuk arasındaki farka işaret eden Gülşen, “Göründüğü kadarıyla bundan sonra koyunculuk sadece merada değil aynı zamanda inek besler gibi ağıllarda kapalı ortamlarda yani teknik tabiriyle “entansif” dediğimiz şartlarda da yapılacak” dedi.

10 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçi kayıt sistemine başvurularla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, çiftçileri uyardı. Yapılan açıklamada çiftçi kayıt sistemine başvuruların 2 Ocak 2024 tarihinde sona ereceği belirtilerek, mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet yapılan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabildiği kaydedildi. 

10 ay önce Balıkesir

Balıkesir’de küçükbaş hayvancılığını desteklemek için küçükbaş hayvancılık üzerine organize sanayi bölgesi kurulması amaçlanıyor. Küçükbaş tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde, üretim tesisi, işleme tesisleri ve sanayi tesisleri bir arada bulunacak.