Tarım Kredi Marketlerde, İsrail’i boykot amacıyla satışı iptal edilen Coca-Cola, yeniden raflarda yerini almaya başladı. Tarım Kredi Marketler, vatandaştan gelen tepkiler üzerine Coca-Cola ve benzeri gazlı içeceklerin satışını durdurmuştu.

9 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta Aydın’ın önde gelen ilçeleri arasında yer alan Bozdoğan’da süt ve besi yemi üretimi yapan fabrikanın işletmecisi Selçuk Saraçoğlu, son dönemde yem fiyatlarındaki artışın Ukrayna'dan yapılan soya ithalatında yaşanan transfer sorunundan kaynaklandığını bildirdi.

9 ay önce Tarım

Buğday fiyatları son günlerde yükselişe geçerken, kaliteli buğday fiyatları da 10 bin liranın üstüne çıktı. Kaliteli buğday fiyatındaki bu artış, bu yıl rekoltenin yüksek olmasına rağmen kaliteli buğdayın üretiminin azlığına bağlanıyor.

9 ay önce Tarım

Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, çiftçiyi ve üreticiyi girdi maliyetleri konusunda bilgilendirmek için her hafta fiyat bülteni yayınlıyor. Damızlık Birliği tarafından yayınlanan haftalık fiyat bültenine göre üre gübresinin fiyatı 692,50 TL, DAP gübrenin fiyatı da 1062,50 lira oldu.

9 ay önce Güncel

Çalışanların haftalardır beklediği asgari ücret, bugün netleşti. Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi

9 ay önce Güncel

Çiftçinin şirketi Gübretaş’ın değeri 8 günde 120 milyar liradan 51,6 milyar liraya geriledi. Türkiye’nin tarımsal üretimi için stratejik öneme sahip olan Gübretaş bu kadar mı sahipsiz! Çiftçinin şirketi eriyip giderken Gübretaş yönetimi sadece seyretmekle yetindi! Gübretaş’tan 11 gün sonra yapılan açıklama Sabah gazetesinin de tepkisini çekti.

9 ay önce Güncel

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz haftadan buyana taban taban düşerek 392 liradan 172 liraya kadar düşen Gübretaş hisseleri ile ilgili olarak şirketten bugün akşam saatlerinde bir açıklama yapıldı. Açıklamada hissenin 7 seanstır taban yapmasına neden olan SPK kararı eleştirilerek, hissede bu kadar sert düşüşe neden olacak bir gelişme olmadığı savunuldu. Açıklamanın günler sonra yapılarak SPK kararının eleştirilmesi dikkat çekti.

9 ay önce Hayvancılık

Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, yem başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı yaptıkları hesaplamaya göre çiğ süt üretim maliyetinin 12,43 liraya çıktığını belirterek, "Acilen Gıda Komitesinin sesimize kulak verip, üreticilerimizin lehine çiğ süt fiyatını yeniden güncellenmelerini talep ediyoruz" dedi.   

9 ay önce Tarım

Geçtiğimiz hafta genelinde hububat piyasası sakin bir seyir izlerken, haftanın son günü (Cuma) makarnalık buğday fiyatlarındaki sert düşüş dikkat çekti. Haftalık ortalaması 10 bin 100 lira olan makarnalık buğday fiyatı Cuma günü 9 bin 300 liraya kadar düştü. Uzun bir aradan sonra çavdar fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket de dikkat çekti.

10 ay önce Güncel

Kayseri Şeker Fabrikası eski Denetim Kurulu Başkanı Metin Demircan, Kayseri Şekerin borcunun 10 kat arttığını ve son 6 yılda sadece 2 milyar lira faiz ödemesinin yapıldığını belirterek, dikkat çeken iddialarda bulundu.