9 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini açıkladı. Buna göre çiğ süt üretim maliyeti Aralık ayında, bir önceki aya göre 33 kuruş artarak 11,16 liraya yükseldi. Açıklanan bu maliyet fiyatı, bu hafta Gıda Komitesi toplantısı sonrası açıklanması beklenen çiğ süt referans fiyatı için de önemli bir işaret oldu. 

9 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB’de hububat fiyatları yükselişini sürdürüyor. Cuma günü ekmeklik buğday 8 bin 500 liradan işlem görürken, makarnalık buğday 10 bin 550 TL, arpa fiyatı 7 bin 300 TL ve mısır fiyatı da 6 bin liradan haftayı kapattı.

9 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, deprem bölgesindeki yetiştiricilere 909 milyon lira bütçeli canlı hayvan ve arılı kovanı bedelsiz teslim ettiklerini bildirdi. Ancak açıklamada depremzede yetiştiricilere dağıtılan büyükbaş hayvanlarla ilgili hiçbir detay verilmemesi dikkat çekti.

9 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığında, belediye başkanlığı adaylığından dolayı Bakan Yardımcılığı görevinden ayrılan Veysel Tiryaki’nin yerine Devlet Denetleme Kurulu üyesi Abdulkadir Polat atandı.

9 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta en önemli girdiyi yem oluşturuyor. Dolayısıyla büyükbaş hayvancılıkta besi ve süt yemi güncel fiyatları yetiştiriciyi yakından ilgilendiriyor. Besi ve süt yemi fiyatlarında özellikle Kasım ve Aralık ayından itibaren düzenli bir artış dikkat çekiyor.

9 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, ithal kesimlik sığır ithalatı ilanının ardından gözler kesim fiyatlarına çevrildi. ESK'nın ithalat duyurusuna rağmen kesim fiyatları bu hafta da 1 lira yükseldi. 

9 ay önce Güncel

Rus şirketleri yurtdışındaki varlıklarını elden çıkarmaya devam ederken bunlardan biri de Rus traktör üreticisi Rostselmash'ın Kanada'da bulunan Buhler Industries şirketi oldu. Söz konusu şirket Türk traktör üreticisi Başak Traktör tarafından satın alındı.

9 ay önce Muğla

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammed Sevinç, kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programında bu yıl proje tutarlarının iki ve üç katına çıkarıldığını belirtti. Sevinç, "Bu önemli ayrıntıyı yatırımcılarla paylaşmak istiyorum" dedi. 

9 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamuda tasarruf tedbirleri artırılırken, Tarım Kredi Lojistik, şirket bünyesindeki 3-5 yaşındaki Passat marka araçları satarak özel bir filo şirketinden KDV hariç aylık 47 bin liraya 27 tane Skoda Süberb araç kiraladı. Kiralamayı yapan iştirak müdürü, 'Şirketin iç işi, sizi ne ilgilendiriyor' diyerek kiralamaya yönelik soruları cevapsız bıraktı.

9 ay önce Hayvancılık

Süt üreticisi artan maliyetler karşısında zor günler geçirirken, süt fiyatlarının güncellenmemesine tepki giderek artıyor. Tarım Bakanlığı, süt fiyatlarına yönelik maliyet hesabını tamamlarken, Gıda Komitesi'nin toplanması bekleniyor. Gıda Komitesinin toplantısının hemen ardından çiğ süt referans fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanacağı kaydediliyor.