9 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları 265 TL bandında işlem görüyor. UKON’nun geçtiğimiz hafta, haftalık dana yağsız kesim fiyatı 264 TL, kuzu yağsız kesim fiyatı ise 276 TL olarak gerçekleşti. ESK’nın kesimlik fiyatını baskılamak için açıkladığı ithal kesimlik sığır satışına rağmen kesim fiyatlarının bu seviyede işlem görmesi hayvancılıkta yaşanan büyük krizi gözler önüne seriyor.

9 ay önce Hayvancılık

Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan 13,5 lira çiğ süt referans fiyatına tepki göstererek, açıklanan fiyatın üreticiyi memnun etmesinin mümkün olamadığını belirtti.

9 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığının dün yayınladığı 2024 yılı 600 bin baş besilik sığır ithalat talimatında büyük bir skandal patlak verdi. İthalat özel sektörden alınarak Et ve Süt Kurumu’na verilirken, ESK, ithal edeceği 600 bin baş besilik sığırdan hiçbir şekilde sorumlu tutulmayarak, hastalıklı hayvan ithal etmiş olsa bile bütün sorumluluk besici/üreticiye ait olacak. Kanun ve yönetmeliklere açıkça aykırı olan skandal talimatın uygulanamayacağı ve iptal edilmesi gerektiği kaydediliyor.

9 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı besilik sığır ithalatı ile ilgili ithalat talimatı ve teknik kriterleri yayınladı. Buna göre 3 dönem halinde toplam 600 bin baş besilik sığır ithalatı yapılacak. Besilik sığır ithalatı özel sektörden alınarak Et ve Süt Kurumu'na verildi.

9 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi'nin bugün açıkladığı çiğ süt referans fiyatı ile süt üreticisine büyük bir darbe vuruldu. Resmi enflasyonun yüzde 70 seviyelerinde bulunduğu bir ortamda, USK, çiğ süt referans fiyatına yüzde 8 gibi komik bir artış yaparak 13,5 TL olarak açıkladı. Tarım Bakanının maaşı yeni yılla birlikte yüzde 49 artarken, zor şartlarda üretim yapan süt üreticisine sadece yüzde 8 artış yapılması üreticiye ne kadar değer verildiğini gözler önüne serdi. 

9 ay önce Hayvancılık

Süt üreticisinin haftalardır beklediği haber nihayet geldi. Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını belirlemek için yarın toplanacak. Taraflar aranarak, konsey toplantısının yarın saat 11.00'de toplanacağı duyuruldu. Peki çiğ süt referans fiyatı kaç lira açıklanacak?

9 ay önce Dünyada Tarım

US News En İyi Diyetler 2024, 46 farklı beslenme planının profilini çıkarıyor ve 30 diyeti çeşitli kriterlere göre sıralıyor. Akdeniz diyeti, üst üste yedinci kez özel sıralamanın kazananı oldu. 

9 ay önce Tokat

Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, askıya çıkan destek icmalleri ile ilgili olarak bir duyuru yayınlayarak, çiftçilerin mağdur olmamaları için askıdaki icmalleri kontrol etmeleri istendi.

9 ay önce Giresun

Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 üretim yılı mazot ve gübre bazlı gelir desteği ödemelerine ilişkin bir duyuru yayınladı. Duyuruda, 2023 üretim yılı mazot ve gübre bazlı gelir desteği ödemelerine ilişkin olarak hazırlanan üretici hak ediliş icmallerinin askıya çıkarıldığı belirtildi.

9 ay önce Güncel

TÜRKŞEKER’in büyük bir borç-faiz sarmalının içine girdiği ortaya çıktı. Üretim giderleri ile faaliyet giderleri artarken aynı oranda gelirlerin artmaması TÜRKŞEKER’i büyük bir borç batağının içine sürüklerken, bankalardan kullanılan kredilerden dolayı faiz gideri de katlanarak büyüdü.