9 ay önce Tarım Aletleri

Kosgeb tarafından desteklenen fuar ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İzmir'in Ödemiş ilçesi 18-21 Nisan tarihleri arasında önemli bir fuara ev sahipliği yapacak.

9 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Açıklanan destekleme ödemeleri ne zaman banka hesaplarına yatırılacak. Hangi bankalara yatırılacak, kimlik numarasına göre mi yatırılacak?

9 ay önce Tarım

Kış şartları giderek ağırlaşıyor. Sonbahar havasında geçen günlerden sonra birçok bölgeden kar haberleri gelmeye başladı. Kar yağışı tarımsal ürünler için ne ifade ediyor, peki tarımsal ürünleri nasıl etkileyecek?

9 ay önce Sağlık

Covid 19'un yarasalardan bulaştığı iddiaları kesinlik kazanmasa da bu sefer de X denilen yen bir salgın giderek yayılmaya başladı. Peki X hastalığı hayvandan mı bulaşıyor, nasıl ortaya çıktı...?

9 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2028 yılına kadar hayvancılıkta belirledikleri yol haritasını yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, hayvancılıkta en önemli hedeflerinin ithalatı bitirmek olduğunu ileri sürdü. Yumaklı, "En önemli hedefimiz nihayetinde bu ithalatı sonuçlandırmak, bitirmek olacak" dedi. Eski Bakanlardan Bekir Pakdemirli'de hayvancılıkta ithalatın 2022'nin sonunda tamamen bitirileceğini açıklamıştı.

9 ay önce Hayvancılık

Ziraat Mühendisi Gazi Kutlu, Tarım Bakanlığının 2024-2028 yıllarını kapsayan stratejik plandaki flaş et, süt üretim hedeflerine dikkat çekerek, “Tarım Bakanlığının hedefleri tutarsa hepimiz et yemekten patlamış olacağız” dedi.

9 ay önce TMO

Hububat piyasasında fiyatlar aşağı yukarı yönlü seyrederken, TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kamunun önümüzdeki aylarda hububat satış politikasında değişikliğe gideceğini iddia etti.

9 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB’te hububat fiyatları geçtiğimi hafta sakin bir seyir izledi. Buğday ve mısır tarafında kısmi yükselişler yaşanırken, arpa fiyatı ise bir önceki fiyatında işlem gördü.

9 ay önce TMO

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun faaliyet alanındaki ürünlerde piyasa istikrarının teminatı olduğunu belirterek, “TMO’nun sadece arpa, buğday, fasulye, nohut almak gibi bir görevi yok. TMO’nun piyasa düzenleme yetkisi ve görevi de var. En başarılı olduğumuz noktalardan bir tanesi de çok şükür budur.” dedi.

9 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu (ESK)’nın ithal edeceği kasaplık hayvanlar bugünlerde Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Macaristan’dan ithal edilen kasaplık hayvanların talep eden firmalara eşit bir şekilde dağıtılacağı kaydediliyor. Peki ithal kasaplık hayvanlar piyasaya girmeden dana ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu?