9 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu hafta çiftçiye 3,5 milyar liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

9 ay önce Desteklemeler

Çiftçi, dört gözle buğday, arpa prim desteğinin ödeneceği tarihi beklerken, Bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılmaması da tepkilere neden oluyor.

9 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığı, 600 bin baş besilik sığır ithalatında Tarımdan Haber'in ortaya çıkardığı skandal talimatta geri adım attı! Hastalıklı hayvanların ithal edilmesi durumunda bundan besici değil Et ve Süt Kurumu (ESK) sorumlu tutulacak. ESK, 'İthal Besilik Sığır Satış Sözleşmesi'ni yayınlarken, yayınlanan sözleşme Tarımdan Haber'in ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Yayınlanan sözleşme ile besicilerin ithalat sonrası yaşaması muhtemel mağduriyetlerin de önüne geçilmiş oldu.

9 ay önce Bursa

Çiftçinin yakından takip ettiği 2023 yılı mazot gübre desteği askı icmalleri, yayınlanmaya devam ediyor. Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de mazot gübre desteği askı icmalleri ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, Bursa'daki çiftçilerin kullanılan alan, miktar veya destekleme tutarları ile ilgili itirazlarını 24 Ocak'a kadar yapmaları istendi.

9 ay önce Dünyada Tarım

Üç yıllık araştırmaların ardından, Fransa dahil sekiz Avrupa ülkesinden araştırma merkezleri, üniversiteler, özel şirketler ve çiftçi örgütlerinin oluşturduğu ortaklık WeLaser, teknolojiyle donatılmış hassas bir yabani ot temizleme prototipinin geliştirilmesinin ilk aşamasının sonuna ulaştı.

9 ay önce Pankobirlik

Pankobirlik’in geçtiğimiz hafta yapılan 51’inci olağan mali genel kurulunda 31 pancar ekicileri kooperatifinin yönetim kurulu üyelerinin her birine yarım altın dağıtıldı.

9 ay önce Güncel

Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi, önceki gün Kayseri Şeker (KAYSE) hissesinden 243.245 adet satış yaptı. Satış sonrası 8.153.562 TL gelir elde etti.

9 ay önce Güncel

TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, TürkTraktör olarak yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranıyla üretim yaptıklarını belirterek, “2023’ü üretimde rekor kırarak kapattık. Bu süreçte 51 bin 423 traktör üretimi gerçekleştirdik. Aynı dönemde 16 bin 16 traktör ihracatı ve iç pazara da 35 bin 849 satış yaptık” diye konuştu.

9 ay önce Güncel

Tarım Bakanlığında çalışan personellerin çocuklarının okul öncesi eğitim aldıkları kreş ücretleri son bir yıl içinde yüzde 264 oranında zamlandı. Geçen yıl 3 bin 500 lira olan kreş ücretlerine Ekim ve Ocak ayında arka arkaya yapılan zamla birlikte 9 bin 250 liraya çıktı. Bakanlık personeli duruma tepki göstererek, kreş ücretlerinin makul bir seviyeye çekilmesini istiyor.

9 ay önce Tarım

Hububat fiyatları yakından takip ediliyor. Ticaret Borsalarının ortalama verilerine göre ekmeklik buğday 9 bin lira seviyesine yaklaşırken, makarnalık buğday fiyatı da 10 bin 500 ile 11 bin lira arasında işlem görüyor. Arpa fiyatları da yükselişini sürdürürken, mısır fiyatları 6 bin 200 lira bandında bulunuyor.