8 ay önce Güncel

Ortadoğu'nun birçok ülkesinde onlarca üssü olan ABD dün bir şok yaşadı. Ürdün'de bulunan üssüne yapılan saldırıda 3 askeri öldürüldü.

8 ay önce Güncel

Türkiye'nin adeta sınırlarını belirleyen Kurtuluş Savaşı'nın da resmi belgesi konumunda yer alan Misak-ı Milli'nin maddeleri içeriği bir kez daha gündeme geldi

8 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin görevden alınan hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz döneminde Tarımdan Haber aleyhine 2020-2021 yıllarında talimatla suç duyurusunda bulunan kooperatiflerin arasında yer alan Kahramanmaraş Tarım Kredi Kooperatifleri de yaptığı suç duyurusunu kaybetti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından 3 yıl sonra gelen kararla birlikte skorbord Tarımdan Haber lehine 30'a sıfır oldu!

8 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında, şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3’e çıkardıklarını belirterek “İlk dozu, baskın aşılama programımız kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde üreticilerimizden aşı bedeli almadan uygulayacağız” dedi.

8 ay önce Tarım

Bucak Ziraat Odası Başkan Bilal Özel tarafından başlatılan kampanya sona erdi. Gübre fiyatlarındaki indirim çiftçi tarafından büyük beğeni topladı.

8 ay önce Tarım

Tapu sahibi ölmüş arazinin ÇKS'ye kaydının nasıl yaptırılacağına dair araştırmalar yapılıyor. Bu konuda Tarım Ziraat sitesinde çiftçileri bilgilendirmek için kapsamlı bir içerik paylaşımı yapıldı. Yapılan paylaşımda, tapu sahibi ölmüş ve intikali yapılmamış tarım arazilerinin taahütname ile ÇKS'ye kaydettirilerek her türlü tarımsal desteklemeden yararlanılacağı belirtildi.

8 ay önce Tarım

TMO’nun Aralık ayı ‘Fenolojik Değerlendirme Raporu’nda İç Anadolu Bölgesi’nde hububat ekiminde son durumla ilgili kapsamlı bilgiler verildi. Fenolojik Değerlendirme raporunda, çiftçinin hangi ürünlere yöneldiği ve gübre kullanımı ile ilgili bilgiler dikkat çekti.

8 ay önce Tarım

Son 3 aydır sıcaklıkların uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyretmesi alınan iyi yağışlar tarla faresi popülasyonunda ciddi artışa neden oldu. Gerekli önlemler alınmazsa hububat ve bakliyat üretimi 2024 sezonunda ciddi oranda zarar görecek.

8 ay önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 150 bin ton makarnalık buğday ihracatı için ihale ilanı yayınladı. Bugüne kadar ithalatla ilgili ihale ilanına çıkan TMO’nun bu yıl ciddi bir buğday stokunun bulunması ve hububat satışına ciddi bir talep gelmemesinden dolayı ihracat için ihale ilanı yayınladı. TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, TMO'nun hububatta politika değişikliğine gideceğini gündeme getirmişti.

8 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun Macaristan’dan ithal ettiği kasaplık hayvanlar 40 firmaya dağıtıldı, 3 gün içinde kesilerek piyasaya girdi. Ancak ESK’nın ithalatına rağmen kesim fiyatları düşmediği gibi artmaya devam etti.