8 ay önce Güncel

Trafik cezalarını ödemede yeni bir döneme girildi. Daha önce cezanın tebliği tarihinden itibaren 15 gün içinde yüzde 25 indirim süresi uzatıldı

8 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi üyeliğine yeni bir isim atandı. Atanan isim Yılmaz Akçil oldu. Yılmaz Akçil hakkında merak edilenler

8 ay önce Tarım

Fındık fiyatları ne durumda? Çiftçi elindeki fındığı satmalı mı, satmamalı mı, fiyatları yükselecek mi? İşte Ticaret Borsası verileri...

8 ay önce Güncel

Tarım Bakanlığına alınacak 5 bin 500 sözleşmeli personel alım ilanı ÖSYM internet sitesinde yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 bin 500 personel alımına ilişkin süreci başlattıklarını kaydetti. Buna göre Tarım Bakanlığına alınacak ziraat mühendisi ve veteriner hekim sayısı belli oldu.

8 ay önce Tarım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarını karşılamaları için Türkiye’nin en büyük yonca tohumu dağıtım programı düzenleyecek. Program kapsamında çiftçiye, 200 ton yonca tohumu dağıtılacak. Çiftçiye dağıtılacak 200 ton yonca tohum tedarikinin ithal tohumlardan karşılanacak olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

8 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB, hububat fiyatları belli oldu. 22-26 Ocak haftasında, buğday fiyatlarında değişiklik olmazken, arpa ve mısır fiyatlarında kısmi artışlar yaşandı.

8 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığının önceki hafta yayınladığı 2024-2028 yılı stratejik plandaki verilerin üretim artışı hedefleri olmadığı, kümülatif olduğu ortaya çıktı. Bakanlık, Tarımdan Haber’in, ‘Türkiye 2024’de ete doyacak!' haberinin ardından yaptığı hatayı fark ederek, stratejik planda güncellemeye gitti.

8 ay önce Güncel

TİGEM eski Genel Müdürü ve AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'in kentte ziyaretler gerçekleştirirken simit satan bir çocukla yaşadığı diyalog ve verdiği ücret gündem oldu. 100 lira ile simitçi çocuğun tezgahını almak isteyen Bilden'in simit hesabı tutmadı.

8 ay önce Güncel

Çiftçi kuruluşlarında Genel Müdürlerin dolgun maaşları dikkat çekiyor. Tarım Kredi Kooperatifi ve Pankobirlik’te yeni yılla birlikte maaşlara yüzde 50’nin üstünde artış yapıldı. Yapılan artışla birlikte Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın aylık geliri 650 bin liraya çıkarken, Pankobirlik Genel Müdürü Tolga Demirhan'ın aylık geliri de 300 bin liraya çıktı.

8 ay önce Tarım

Çiftçilerin büyük merakla beklediği rakamlar da güncel veriler ne oldu. Ayçiçek ve buğday, arpa fiyatları yükseldi mi?